Människa - datorinteraktion (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
1998-02-01
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 11 mm
Vikt
220 g
SAB
Pu:do
ISBN
9789144005874
Människa - datorinteraktion (häftad)

Människa - datorinteraktion

ett psykologiskt perspektiv

Häftad Svenska, 1998-02-01

Slutsåld

Denna bok ger en introduktion till människa-datorinteraktion sett ur ett psykologiskt perspektiv. Användbarhetsperspektivet på människa–datorinteraktion är centralt i boken. I den nya upplagan av boken har nya forskningsresultat och ansatser inom området integrerats i texten.
Användbarhet är en interaktiv egenskap och ses som bestående av anpassning till uppgiften, användarvänlighet, användaracceptans och användarkompetens.
Boken gör det möjligt att ta ställning till frågor kring effektiv produktivitet och användbarhet genom att ge en introduktion till forskningsresultat kring människans psykologiska egenskaper, främst vad gäller minnesprocesser och tänkande.
Dessutom visar boken hur användarens interaktion med datorn kan underlättas genom att program och olika stöd- och hjälpsystem, t ex manualer och programmets hjälpfunktion, utformas på sätt som är anpassade till människans psykologiska egenskaper.
Vidare diskuteras hur utbildning kan organiseras och utformas så att den effektivt leder till att användarna får den nödvändiga kompetensen att hantera programmet. En genomgång av systemutvecklingsprocessen ur ett användbarhetsperspektiv visar hur framgångsrika datorprogram kan produceras och introduceras i organisationer. Här behandlas bl a betydelsen av att bygga upp ordentlig användaracceptans för programmet, användbarhetsmål samt effektiva metoder för användartestning och andra former för utvärdering.
Andra upplagan
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Carl Martin Allwood