Mikroekonomi (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
369
Utgivningsdatum
1998-09-01
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
AXELSSON, ROGER, 1944
Dimensioner
220 x 155 x 20 mm
Vikt
525 g
SAB
Qaa
ISBN
9789144007380
Mikroekonomi (häftad)

Mikroekonomi

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 1998-09-01
398
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 • Köp nu, betala sen med
Mikroekonomi behandlar de små (mikro-) enheterna i ekonomin, dvs konsumenter och företag. I denna bok behandlas samhällets grundläggande resursfördelningsproblem:
1. Vad ska produceras?
2. Hur ska det produceras?
3. Vem ska erhålla produktionsresultatet?
4. När ska varorna produceras och konsumeras? Resursfördelningsteorin är en teori för hur samhällets grundläggande resursfördelningsproblem löses inom ramen för marknadsekonomin. Därvid spelar prisbildningen en helt central roll. Inledningsvis studeras konsumenternas och företagens beteende samt samspelet dem emellan på marknaden. Därvid behandlas hur konsumenternas efterfrågan och företagens utbud tillsammans bestämmer marknadspriset. Vidare beskrivs hur ett ekonomiskt system med marknadsprisbildning, under en rad strikta förutsättningar, leder till en resursfördelning som är samhällsekonomiskt effektiv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mikroekonomi
 2. +
 3. Makroekonomi i ett nötskal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Makroekonomi i ett nötskal av Hans Svanberg (häftad).

Köp båda 2 för 668 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mikroekonomi. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tekniskt avancerad i jämförelse
  MB, 30 januari 2012

  Tekniskt avancerad och en av få böcker som lär läsaren härleda mikroekonomiska modeller genom matematiska förklaringar och logiska antaganden. Få svenska och engelska böcker erbjuder den djuplodande framställning i grundläggande mikroekonomi som upptäcks här; därför bör boken betraktas som avancerande.

  Varför den inte får en femma, kanske man frågar, beror på att man måste införskaffa sig http://www.bokus.com/bok/9789144019031/mikroekonomi/ om man vill bli riktig duktig på att själv lösa mikroekonomiska problem.

 2. Mikroekonomi
  Emilia Forsberg, 4 augusti 2008

  Boken är lättläst, ger bra förklaringar och det mesta förklaras med bilder/ritningar. Svenskan är också lätt att förstå och ta till sig. Boken har en tydlig innehållsförteckning samt sakregister. Innehållsförteckningen är väldigt noggrannt skriven och djupgående. Man får därför en bra överblick av boken.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna