Kön Och Juridik I Socialt Arbete (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
164
Utgivningsdatum
1999-03-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 160 x 15 mm
Vikt
250 g
SAB
Ohfb-c:oe
ISBN
9789144007885

Kön Och Juridik I Socialt Arbete

tillämpningen av 3 § LVU på länsrättsnivå

Häftad, Svenska, 1999-03-01
273 kr
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kön och juridik i socialt arbete handlar om myndighetsutövande i socialt arbete. Boken är skriven ur ett könsperspektiv och författaren ställer här frågan om § 3 i lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU) bättre motsvarar pojkars problematik och asocialitet än flickors. Författaren visar att lagen endast är neutral i formell mening. Normsystemet är dubbelt - här finns normer som utgår från pojkar och normer som utgår från flickor. Till synes könsneutrala rekvisit är inte neutrala utan har ett kön. Slutsatsen är att lagen bör ändras och bygga på vetenskapligt baserade kunskaper om och för flickor.

Boken belyser också de olika förutsättningarna för socialsekreterarens respektive juristens rättstillämpande verksamhet. En central problematik är om socialsekreteraren bör ta över juristens värderingar och bedömningar eller utveckla en egen syn på juridiken. Boken vänder sig till studerande på Socionomprogrammet. Den är också av intresse för personer verksamma inom den sociala sektorn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kön Och Juridik I Socialt Arbete
  2. +
  3. Barnet som subjekt och aktör : en rättslig studie om barn i familjehem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barnet som subjekt och aktör : en rättslig stud... av Titti Mattsson (häftad).

Köp båda 2 för 604 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Astrid Schlytter

Bloggat om Kön Och Juridik I Socialt Arbete