Industriell systemteknik - Ellära, elektronik och automation (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
608
Utgivningsdatum
1998-10-01
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustrationer
ill.
Dimensioner
223 x 155 x 31 mm
Vikt
840 g
SAB
Pc,Pbad,TJ 213,TK 1005,TK 7881
ISBN
9789144008196
Industriell systemteknik - Ellära, elektronik och automation (häftad)

Industriell systemteknik - Ellära, elektronik och automation

(3 röster)
Häftad Svenska, 1998-10-01
569
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Från att tidigare betraktat elkraft och elektronik som smärre beståndsdelar i storartade mekaniska konstruktioner, har dessa områden idag fått en framträdande roll även för icke-elektriker. Den ökade automatiseringen i tung industri, har inneburit att funktionslösningarna blivit mer systemtekniskt sofistikerade. I många fall kan man inte köra maskinerna utan detaljkännedom om hur de styrs elektriskt. Redan vid projekteringen måste det bestämmas styrsätt, graden av automation och om maskinen skall integreras, t.ex. i en produktionslinje, med omfattande datautbyten som följd.Att som högskoleingenjör aktivt kunna deltaga vid projektmöten, kräver att man dels behärskar den elektriska vokabulären, och dels att man har tidsenliga kunskaper i ellära, elektronik, elkraft samt datoriserad styr- och reglerteknik.Boken har som mål att ge en helhetssyn när det gäller förståelsen av industriella processer. Den är informativt bred, där stringenta bevis utelämnats till förmån för praktiska tillämpningar av stundom komplicerad teori.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Industriell systemteknik - Ellära, elektronik och automation
  2. +
  3. Tabell- och formelsamling inom data, ellära och elektronik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tabell- och formelsamling inom data, ellära och... av Anders Gustavsson (häftad).

Köp båda 2 för 879 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bengt Haag

  • Transportfenomen

    Bengt Haag

    Värmetransporter, diffusion, fluidmekanik och industriell tillämpning av transportfenomen. Transportfenomen beskriver flöden av energi, värme och materia. Inom industriella applikationer sker dessa tre typer av transporter ofta samtidigt, vilket ä...