Illustrerade medicinska sjukdomar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
747
Utgivningsdatum
2008-08-05
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 180 x 37 mm
Vikt
1740 g
SAB
Ve,Vpg
ISBN
9789144008448
Vanliga sökord
sjukdommar

Illustrerade medicinska sjukdomar

Specifik omvårdnad, medicinsk behandling, patofysilogi

(6 röster)
Inbunden, Svenska, 2008-08-05

Slutsåld

Mer än bara bok - nu med webbplats!

Läromedlet beskriver den medicinska vård och behandling som utgör en stor del av sjuksköterskans arbetsområden inom invärtesmedicinska vårdenheter och inom geriatrik och rehabiliteringsvård på sjukhus samt i vårdenheter inom primärvård och i kommunal sjukvård.

Till boken hör en webbplats med fallbeskrivningar och tillhörande frågor som belyser vanligt förekommande sjukdomshistorier. Webbplatsen uppdateras kontinuerligt bland annat under funktionen Ny kunskap.

Idén med webbplatsen är att den studerande ska kunna följa olika fallbeskrivningar under ett längre tidsförlopp och motiveras till att söka information och lösningar när olika händelser inträffar. Målsättningen är att man efter genomgång av materialet ska kunna agera på ett sådant sätt att fortsatt behandling blir tillfredsställande.

För läraren är webbmaterialet lämpligt som underlag för interaktiva grupparbeten vilket även stöds av bildmaterialet. De olika fallbeskrivningarna kan även användas som exempel i undervisningen. Övningsfrågorna utgör lämpligt underlag för både diskussions- och examinationsfrågor. Fallbeskrivningarna är även lämpliga som underlag i gruppdiskussioner.

Läromedlet vänder sig främst till sjuksköterskestudenter på grundutbildningsnivå och kan användas som kursbok under hela utbildningen. Den kan också användas i specialist- och vidareutbildningar samt som referensbok för yrkesverksamma sjuksköterskor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Illustrerade medicinska sjukdomar