Organisationsmetaforer (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
536
Utgivningsdatum
1999-02-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Originalspråk
Engelska
Dimensioner
225 x 155 x 30 mm
Vikt
760 g
SAB
Qbaab,Oaba
ISBN
9789144008516
Organisationsmetaforer (häftad)

Organisationsmetaforer

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 1999-02-01
454
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Denna bok utforskar och utvecklar konsten att "läsa" och förstå olika organisationer och det som sker i dem. Bokens diskussioner grundar sig på en enkel premiss, nämligen att alla teorier om ledarskap och organisation bygger på outtalade bilder eller metaforer som får oss att se, förstå och hantera organisationer på olika sätt.
Vi brukar betrakta begreppet "metafor" som något vi tar till för att förgylla och levandegöra våra samtal med, men begreppets betydelse går betydligt djupare. Användningen av metaforer innebär ett sätt att tänka och ett sätt att uppfatta människor som genomsyrar hela vår världsbild och livssyn. Forskningen inom flera områden har t.ex. visat att metaforer utövar ett stort inflytande på vetenskapen, vårt språk, vårt tänkande och hur vi uttrycker oss i vardagslag. Organisationsmetaforer vänder sig till alla som är intresserade av organisation och ledarskapsfrågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Organisationsmetaforer
 2. +
 3. Organisationspsykologi och ledarskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Organisationspsykologi och ledarskap av Sigvard Rubenowitz (häftad).

Köp båda 2 för 963 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Organisationsmetaforer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bokens innehåll är bra på så sätt att författaren tar...
  Nelum Berglund, 4 augusti 2013

  Bokens innehåll är bra på så sätt att författaren tar upp liknelser som underlättar förståelsen för olika sorters organisationsmetaforer. Nackdelen med boken är att den är svårläst. Texten innehåller långa meningar som försvårar läsförståelsen och många viktiga aspekter i innehållet går då förlorade. Detta gör även att det blir både tungt och tråkigt att läsa.

 2. Bitvis mycket bra. Det största värdet består nog i att...
  Kent Berg, 18 april 2013

  Bitvis mycket bra. Det största värdet består nog i att författaren beskriver ett antal organisationsmetaforer, vilket gör det möjligt för en läsare att hänga med i annan liknande litteratur. Huruvida metaforerna är användbara för analys av organisationer är en helt annan sak.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Gareth Morgan