Case management - Evidensbaserad integrerad psykiatri (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
246
Utgivningsdatum
2002-02-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Erdner, Lars (förf.) / Holm, Yvonne (förf.) / Holm, Yvonne (förf.) / Jonsson, Jeanette (förf.) / Jonsson, Jeanette (förf.) / Larsson, Nils O. (förf.) / Larsson, Nils O. (förf.) / Lindström, Eva (förf.) / Lindström, Eva (förf.) / Lundin, Lennart (förf.) / Lundin, Lennart (förf.) / Nilsson, Sonia (för
Dimensioner
257 x 156 x 15 mm
Vikt
360 g
SAB
Vl
ISBN
9789144012476
Case management - Evidensbaserad integrerad psykiatri (häftad)

Case management - Evidensbaserad integrerad psykiatri

Häftad Svenska, 2002-02-01
307
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken handlar om "Assertive Community Treatment" (ACT) med s.k. case management som arbetssätt och bärande idé. Själva idén "Aktivt uppsökande samhällsbaserad behandling och rehabilitering", som vi valt att översätta ACT till på svenska, är numera allmänt accepterad. Detta i kraft av en hög grad av forskningsevidens, kliniska erfarenheter och patienters värderingar. Numera finns det både en teoretisk bas och resultat från patientnära svensk behandlingsforskning som kan utgöra en stabil grund för en evidensbaserad integrerad psykisk hälsovård som kombinerar sociala insatser, psykoterapier och läkemedelsbehandlingar.

Boken kom till för att det kändes nödvändigt att berätta om en kunskapstripp som nyligen har avslutats, och en ny upptäcktsresa som påbörjats. Syftet med den är att medverka i utvecklingen av kunskaper för läsare som jobbar inom vård och social service, studenter, företag, politiker och föredragande tjänstemän samt klienter och närstående.

Case management vänder sig till alla som är intresserade av fungerande förnyelse inom psykiatriområdet.

Boken har en egen webbplats där det finns möjlighet att ställa frågor till författarna, få information om evidensbaserad psykiatri, högskoleutbildningen till Case manager, länkar m.m.

www.studentlitteratur.se/casemanagement
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Case management - Evidensbaserad integrerad psykiatri
  2. +
  3. Integrerad psykiatri : case management i teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Integrerad psykiatri : case management i teori ... av Cecilia Brain, Susan Landqvist-Stockman, Hasse Olsson (häftad).

Köp båda 2 för 747 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulf Malm

Bloggat om Case management - Evidensbaserad integrer...