Processbaserad verksamhetsutveckling
Format
Övrigt
Språk
Svenska
Antal sidor
358
Utgivningsdatum
2001-05-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Larsson, Everth, 1942-
Illustrationer
ill.
Dimensioner
223 x 155 x 20 mm
Vikt
520 g
SAB
Qbabba,Qbaab
ISBN
9789144012704
Processbaserad verksamhetsutveckling

Processbaserad verksamhetsutveckling

(2 röster)
Övrigt Svenska, 2001-05-01
353
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Den traditionella hierarkiska och funktionsorienterade organisationsformen räcker inte längre till för att tillmötesgå dagens och morgondagens krav och förväntningar. Konkurrensen blir allt hårdare, utvecklingen allt snabbare och anpassningsförmågan allt viktigare.

I boken diskuteras processbegreppet och hur processer kan användas i praktiskt utvecklings- och förändringsarbete inom företag och andra organisationer. Bokens innehåll tar sitt avstamp på det konceptuella planet, där frågor av typen "vad?" och "varför?" behandlas och besvaras. Men boken har också ambitionen att svara på den kanske ännu svårare frågan ”hur?". På så sätt hoppas författarna kunna ge läsaren förutsättningarna att gå vidare, från att förstå och acceptera de grundläggande principerna i processtänkandet, till att också kunna ta initiativ till, planera, leda eller på annat sätt medverka i ett praktiskt genomförande av förändrings- och utvecklingsarbete i näringsliv eller offentliga organisationer.

Boken behandlar olika faser som kan ingå i en förändringsprocess, från arbetet med att skapa medvetande om problem och möjligheter, via identifiering, kartläggning, mätning, analys och utveckling av processer, till hur man möter framtidens utmaningar i en kundfokuserad verksamhet.
"Processbaserad verksamhetsstyrning" riktar sig såväl till studerande vid universitet och högskolor som till yrkesverksamma med ledningsuppgifter eller ansvar för verksamhetsutveckling.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Bloggat om Processbaserad verksamhetsutveckling