Bilderbokens pusselbitar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
307
Utgivningsdatum
2000-09-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustrationer
ill.
Dimensioner
223 x 155 x 20 mm
Vikt
560 g
SAB
G.092,Ifr
ISBN
9789144013626
Bilderbokens pusselbitar (häftad)

Bilderbokens pusselbitar

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2000-09-01
416
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bilderbokens pusselbitar Kan levereras innan julafton
Bilderböcker är en stor och speciell del av barnlitteraturen. Om man bortser från den skenbara enkelheten och ser närmare på det intrikata samspel mellan ord och bilder som tillsammans skapar en betydelse, upptäcker man att bilderboken är en av de mest komplicerade konstnärliga former man kan tänka sig. Bilderna talar till läsaren utöver och jämsides med den skrivna texten. De kan uttrycka händelser, stämningar och känslor bättre än ord.
Men vad är det som gör en bok till en bilderbok? Vad är skillnaden mellan en bilderbok och en barnbok med illustrationer? Vad är bilderbokens speciella estetik? På vilket sätt skiljer sig bilderbokens uttrycksmedel från romanens? Vilka olika förhållanden finns det mellan ord och bilder i en bilderbok? Vilka metoder kan tillämpas för att undersöka ikonotexten, den enhet av text och bild som förmedlar bilderbokens betydelse?
I denna systervolym till "Barnbokens byggklossar" erbjuder Maria Nikolajeva enkla, praktiska och konsekventa redskap för att förstå, avnjuta och analysera bilderböcker. Hon diskuterar bilderboken som ett estetiskt föremål och går genom ikonotextens olika aspekter, som miljöskildring, personskildring, berättarperspektiv, temporalitet och modalitet.
Boken är rikt illustrerad med exempel från klassiska och moderna bilderböcker. Den är avsedd för studenter i litteraturvetenskap, konstvetenskap, barnkultur och vid lärarhögskolor samt för alla med intresse för barnlitteratur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bilderbokens pusselbitar
  2. +
  3. Bilderboksmakare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bilderboksmakare av Sam McCullen (inbunden).

Köp båda 2 för 612 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maria Nikolajeva