Det pedagogiska ledarskapet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2000-08-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 15 mm
Vikt
380 g
SAB
Qbab,Oaa,Dokaa,Emia
ISBN
9789144013893
Det pedagogiska ledarskapet (häftad)

Det pedagogiska ledarskapet

Häftad Svenska, 2000-08-01
316
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Dagens ledningsfunktioner och förändringsarbete förutsätter en väl utvecklad förmåga till pedagogiskt ledarskap. Syftet med denna bok är att utifrån pedagogisk forskning samt praktisk erfarenhet ge läsaren grundläggande kunskaper inom området ledarskap – och då med pedagogiska förtecken.
Författaren analyserar samspelet mellan ledarskap och människosyn, ledarskap och makt samt inte minst ledarskap och organisation. Efter en analys av traditionella organisations- och ledarskapsteorier får vi ta del av ett pågående doktrinskifte i riktning mot en lärande organisation och ett pedagogiskt ledarskap. Läsaren får även konkreta tips om hur ledarskapsutveckling kan gå till.
Varje kapitel avrundas med en sammanfattning och diskussionsfrågor. Under den återkommande rubriken ”Pedagogiska tillämpningar” finns dessutom praktiska exempel på hur teorierna kan tillämpas i vardagssituationer.
Boken riktar sig till lärare och lärarutbildare, men också till skolledare och andra utbildningsledare. Den är lämpad som kurslitteratur i momentet ledarskap i samband med studier i beteendevetenskap och utbildningsvetenskap vid högskolor och universitet. Många avsnitt bör även vara intressanta för ledare inom kommuner och landsting, liksom för ledare i småföretag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det pedagogiska ledarskapet
  2. +
  3. Pedagogiskt ledarskap och pedagogisk ledning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pedagogiskt ledarskap och pedagogisk ledning av Lars Svedberg (häftad).

Köp båda 2 för 672 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Arne Maltén

Bloggat om Det pedagogiska ledarskapet

Övrig information

Arne Maltén har mångårig erfarenhet som lärare, skolledare och universitetslektor i pedagogik. Han är författare till ett flertal böcker, bl.a. Grupputveckling (1992), Lärarkompetens (1995), Pedagogiska frågeställningar (1997) och Kommunikation och konflikthantering (1998), samtliga utgivna av Studentlitteratur.