Svensk socialpolitik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
308
Utgivningsdatum
2000-09-01
Upplaga
20
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Elmér, Åke, 1910-
Dimensioner
221 x 155 x 20 mm
Vikt
440 g
SAB
Oh-c
ISBN
9789144014791
Svensk socialpolitik (häftad)

Svensk socialpolitik

(1 röst)
Häftad Svenska, 2000-09-01

Slutsåld

Den klassiska handboken Svensk socialpolitik föreligger nu i sin tjugonde upplaga. Den första upplagan utkom redan 1943. Sedan dess har den svenska socialpolitiken fått ett helt nytt ansikte och ännu under 1990-talet har stora förändringar genomförts. På flera områden har det blivit nyordningar och ibland har förmåner minskats och senare ökats på nytt. Ambitionen för denna upplaga har varit att avspegla de aktuella förhållandena år 2000 och vad som är känt om de närmast kommande åren, bl.a. den nya ålderspensioneringen.
Boken är avsedd för undervisningen i socialpolitik, i första hand inriktad på socionomutbildningen och andra utbildningar för sociala yrken och i samhällsvetenskapliga ämnen. Den är också av intresse för personal och förtroendevalda på det sociala fältet och för en socialpolitiskt intresserad allmänhet.
Tjugonde upplagan
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Arkiv. Tidskrift för samhällsanalys nr 3

    Lars Harrysson, Erika Werner, Stefan Svallfors, Göran Therborn

    Arkiv. Tidskrift för samhällsanalys samlar samhällsvetenskaplig och historisk forskning från Sverige och världen. Alla artiklar finns fritt tillgängliga, gratis att läsa och ladda ned, på www.tidskriftenarkiv.se För dem som hellre vill läsa mellan...

Övrig information

Professor Åke Elmér, tidigare rektor för Socialhögskolan i Lund, har sedan första årgången 1943 varit ensam författare till boken. Till denna tjugonde upplaga har han biträtts av tre lärare vid Socialhögskolan, Staffan Blomberg, Lars Harrysson och Jan Petersson.