Etik i polisarbete (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
162
Utgivningsdatum
2000-05-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Knutsson, Maria (medf.)
Dimensioner
227 x 157 x 8 mm
Vikt
230 g
SAB
Oepb,Dg
ISBN
9789144014883
Etik i polisarbete (häftad)

Etik i polisarbete

(1 röst)
Häftad Svenska, 2000-05-01
286
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Polisens samhällsuppdrag handlar om att arbeta för trygghet, sanning och rättvisa och att värna om demokratin. Därmed har polisen ett moraliskt uppdrag. I polisarbetet uppstår ständigt moraliska konflikter. Polisen tvingas att möta mänsklig ondska, utöva makt och använda våld. Friheten att bestämma över sitt liv ställs mot egen och andras trygghet, polisingripanden riskerar att upplevas som kränkande etc.

Etik i polisarbete är en bok om polisarbetets villkor ur ett yrkes-etiskt perspektiv. Den bygger på moraliska frågor som definierats av praktiskt verksamma poliser. En bärande tanke är att dialog och öppenhet är förutsättningar för att det goda polisarbetet skall kunna utvecklas. Speciell tonvikt läggs på vad som styr bedömningar och handlande, såväl i relation till dem polisen verkar gentemot, som internt i polisorganisationen. Framställningen är rik på exempel och bygger på intervjuer, diskussioner och enkätundersökningar om polisers yrkesetik.

Boken vänder sig i första hand till verksamma inom polisorganisationen. Den kan emellertid även läsas av andra som vill få en inblick i polisarbetets villkor bortom massmedias schabloner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Etik i polisarbete
 2. +
 3. Brottsförebyggande polisarbete : resultat och erfarenheter från två projekt mot personrån och misshandel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brottsförebyggande polisarbete : resultat och e... (häftad).

Köp båda 2 för 410 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Perspektiv på polisetik

  Maria Knutsson, Rolf Granér

  Perspektiv på polisetik består av en serie artiklar som på olika sätt bidrar till den pågående diskussionen om etik i polisens verksamhet. Boken tar avstamp i en diskussion om polisens samhällsuppdrag och hur detta kommer till uttryck i organisati...

 • Personalgruppens psykologi

  Rolf Granér, Simon Granér

  Denna omarbetade och utvidgade andra upplaga av Personalgruppens psykologi ger en grundläggande översikt över de psyko¿logiska processer som kännetecknar en personalgrupp. Enkelt och lättillgängligt presenteras teorier och begrepp som kan fungera ...

Bloggat om Etik i polisarbete