Smärta hos barn och ungdomar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
453
Utgivningsdatum
2001-04-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Anita Sandberg
Medarbetare
Jylli, Leena, 1954-
Illustrationer
ill.
Dimensioner
218 x 155 x 25 mm
Vikt
640 g
SAB
Vef,Vfd,Vh
ISBN
9789144014890
Smärta hos barn och ungdomar (häftad)

Smärta hos barn och ungdomar

(2 röster)
Häftad Svenska, 2001-04-01

Slutsåld

Bristande kunskap kan leda till att barns smärta inte behandlas adekvat. Ett allt ökande intresse för behandling av barns smärta finns men det har sedan länge saknats en lärobok på svenska för vårdpersonal.

Bedömning och behandling av smärta hos barn kan optimeras genom ett multiddisciplinärt omhändertagande. Den här boken har samlat en bred kunskap genom att flera författare med olika erfarenhet och olika kunskap om smärta hos barn medverkar. Varje kapitel i boken kan läsas som ett enskilt kapitel men boken i sin helhet ska ge en bra bas för omhändertagande.

Alla aspekter av smärtbehandling till barn och ungdomar har man försökt täcka: från neurofysiologisk utveckling av smärtsinnet, farmakologi och neuropatisk smärta till psykologiskt omhändertagande, smärtskattning och omvårdnadsaspekter.

På grund av de särskilda aspekter som gäller vid smärtbehandling är det inte önskvärt att göra en uppdelning mellan "medicin" och "omvårdnad". Därför är denna bok riktad till all personal inom hälso- och sjukvård som kommer i kontakt med barn och ungdomars smärta, från sjuksköterskan på barnavårdscentralen till kirurgöverläkare och smärtspecialister.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Smärta hos barn och ungdomar

Övrig information

Gunnar L Olsson, docent, barnanestesiolog, algolog, chef för Smärtbehandlingsenheten, Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Karolinska sjukhuset, Stockholm. Leena Jylli, anestesi och intensivvårdssjuksköterska, specialistsjuksköterska i smärtbehandling, Akuta Smärtbehandlingsenheten för barn, Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Karolinska sjukhuset, Stockholm.