Funktionshinder, kultur och samhälle (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
245
Utgivningsdatum
2007-02-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
280 g
SAB
Ohfhc-c
ISBN
9789144014937
Funktionshinder, kultur och samhälle (häftad)

Funktionshinder, kultur och samhälle

Häftad Svenska, 2007-02-01

Slutsåld

Kulturella föreställningar utgör å ena sidan en källa till förtryck genom att personer med funktionsnedsättning påtvingas omgivningens normer om vad som är normalt. Å andra sidan innebär det en möjlighet att visa upp sig själv och den egna gruppen på ett autentiskt, självständigt och stolt sätt.
Relationen mellan funktionshinder, kultur och samhälle inrymmer olika spänningar och motsättningar, vilka tar sig olika uttryck beroende på den kontext de utspelar sig i. I denna antologi betonas spänningen mellan normalitet och avvikelse, mellan majoritetskulturen och subkulturer och/eller minoritetskulturer, mellan välfärdsstatliga praktikers mål och ambitioner samt olika grupper av funktionshindrades egen definition och upplevelse av sin situation.
Boken vänder sig till universitets- och högskolestudenter vid sociala, vård- och samhällsinriktade ubildningar samt till yrkesverksamma inom vård, omsorg och socialsektorn och andra med intresse för frågor om funktionshinder.
Bokserien "Handikapp och samhälle" syftar till att tematiskt presentera aktuella socialvetenskapliga perspektiv på funktionshinder och handikapp för såväl universitets- och högskolestuderande som andra intresserade.
Redaktörer för serien är Ove Mallander och Magnus Tideman, universitetslektorer vid Högskolan i Malmö respektive Högskolan i Halmstad.
Mer information om våra bokserier och övriga böcker inom ämnesområdet finns på webbplatsen Handikapp och funktionshinder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna