Forma historia - Metodövningar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2002-06-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Bjarne Larsson, Gabriela (red.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
220 x 155 x 15 mm
Vikt
435 g
SAB
K:dd
ISBN
9789144016351
Forma historia - Metodövningar (häftad)

Forma historia - Metodövningar

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2002-06-01
384
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Denna bok innehåller metodövningar i historia. Fokus ligger på hur ny historisk kunskap kan och bör arbetas fram. I sin forskning möter den humanistiska forskaren källor och vetenskaplig litteratur som ska tolkas. Vad händer i det mötet? Vad i texten måste uttolkaren förhålla sig kritisk till? I varje kapitel beskriver och urskiljer författarna en specifik del i forskningsprocessen. Man får lära känna begrepp, definitioner och metoder som kan användas för att bearbeta ett källmaterial. Varje kapitel inne- håller flera övningar med olika svårighetsgrad. Bokens uppbyggnad är progressiv med en stegrad komplexitet från det första avsnittet som resonerar om vad historia är till det sista där studenten själv får pröva på att vara historiker. Boken vänder sig i första hand till studenter i historiska ämnen på universitet och högskolor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Forma historia - Metodövningar
  2. +
  3. Perspektiv på historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Perspektiv på historia av Henrik Ågren, Gunnel Cederlöf, David Gaunt, Karin Hassan Jansson, Hans Hägerdal (häftad).

Köp båda 2 för 685 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Forma historia - Metodövningar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Boken behandlar väldigt intressanta delar angående...
    Student, 6 januari 2014

    Boken behandlar väldigt intressanta delar angående källkritik och exempelvis innehar den övningar om hur historia har används. Det kan vara tänkvärt, men den är för dyr för vad den ger tillbaka. Är ganska besviken på den faktiskt. Helt okej bok, läsvärd? Nja.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna