Sexuella Övergrepp Mot Flickor Och Pojkar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2002-05-01
Upplaga
01
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Svedin, Carl Göran,
Dimensioner
221 x 155 x 15 mm
Vikt
435 g
SAB
Vndp
ISBN
9789144017549
Sexuella Övergrepp Mot Flickor Och Pojkar (häftad)

Sexuella Övergrepp Mot Flickor Och Pojkar

Häftad Svenska, 2002-05-01
488
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vi hoppas att den här boken ska sprida kunskap och därmed öka beredskapen hos alla, som i sin verksamhet, möter barn som kan ha utsatts för sexuella övergrepp.
Boken tar upp ett brett spektrum av kunskap från upptäckt och anmälan till utredning och behandling inom samhällets social-, rätts- och vårdinstanser. Teoretiska avsnitt om förekomst, definitioner och lagstiftning varvas med klinisk erfarenhet av att möta barnen och deras familjer. Boken ger också en bakgrund till sexualitet generellt, hur den formas och kan ta sig uttryck under uppväxten och vad som kan störa den normala utvecklingen. För att bättre förstå hur övergrepp kan ske och faktorer som påverkar barnet, presenteras olika typer av förövargrupper, inklusive de unga pojkar som förgriper sig på barn och något om psykologin i förövarens beteende. Några avsnitt beskriver utförligt utredningsgången inom olika myndigheter. Boken ger en översikt över olika behandlingsformer, hur förebyggande arbetet kan bedrivas, samt vad som krävs för att man som personal ska orka möta sexuellt traumatiserade barn och ungdomar.
Denna bok vänder sig i första hand till studerande på grund- och vidareutbildningsnivå inom såväl vård och medicin som beteendevetenskap, psykologi, samhällskunskap, pedagogik och juridik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sexuella Övergrepp Mot Flickor Och Pojkar
  2. +
  3. Nytt livsmod : vägen tillbaka efter sexuella övergrepp och livstrauman

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nytt livsmod : vägen tillbaka efter sexuella öv... av Dan B Allender (inbunden).

Köp båda 2 för 784 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »