Lärande och delaktighet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
173
Utgivningsdatum
2001-10-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 154 x 10 mm
Vikt
260 g
SAB
Eabta
ISBN
9789144017747
Lärande och delaktighet (häftad)

Lärande och delaktighet

(1 röst)
Häftad Svenska, 2001-10-01
238
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur kan man möta elevers olikheter i skolan? Och hur kan man som lärare verka för att varje elev ska känna delaktighet, få tilltro till sin förmåga och lust att lära? Detta är frågor som varje lärare dagligen konfronteras med.

I denna bok behandlas dessa frågor med utgångspunkt i specialpedagogiska perspektiv på undervisning och lärande. Bokens genomgående tema är de relationer och den kommunikation som förekommer mellan skilda ansvarsnivåer och aktörer i skolans verksamhet. Detta innefattar samspelet mellan skolans styrning och organisation samt på vilket sätt skolans styrdokument får genomslag i det dagliga arbetet. Det berör också hur undervisningens innehåll och organisering kan relateras till enskilda elevers erfarenheter och möjligheter att lära. Skolans krav och de villkor som ges för att lära beskrivs i boken med särskilt fokus på lärande och undervisning i matematik. Med utgångspunkt i det dagliga arbetet skildras och analyseras den pedagogiska utmaning som varje lärare ställs inför - att försöka finna vägar till ökat lärande och delaktighet för alla elever. Boken vänder sig till blivande och verksamma lärare och specialpedagoger.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lärande och delaktighet
  2. +
  3. Huvudräkning - En inkörsport till matematiken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Huvudräkning - En inkörsport till matematiken av Madeleine Löwing, Wiggo Kilborn (häftad).

Köp båda 2 för 487 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Lärande och delaktighet