Familjefokuserad omvårdnad (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
405
Utgivningsdatum
2002-03-01
Upplaga
01
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Karin Larsson Wentz
Originalspråk
Engelska
Medarbetare
Bell, Janice M.
Dimensioner
214 x 155 x 23 mm
Vikt
600 g
SAB
Vpg,Vpd
ISBN
9789144017754
Familjefokuserad omvårdnad (häftad)

Familjefokuserad omvårdnad

föreställningar i samband med ohälsa och sjukdom

(2 röster)
Häftad Svenska, 2002-03-01
389
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken med originaltiteln Beliefs The heart of healing in families and illness ger en samlad bild av vad familjefokuserad omvårdnad innebär, men framför allt ger den en bild av den enorma kraft och potential som finns i våra föreställningar om olika fenomen. Detta gäller såväl sjuksköterskors föreställningar om familjer, hälsa, ohälsa/sjukdom som familjemedlemmars föreställningar om t.ex. sjuksköterskors roll och ohälsans/sjukdomens orsak och behandlingsmöjligheter för tillfrisknandet.
Författarna har genom sin långa kliniska erfarenhet samlat många fantastiska exempel från sitt arbete med familjer med varierande ohälso-/sjukdomsbilder. Dessa berättelser genomströmmar hela boken. De levandegör budskapet om att våra föreställningar och vår biopsykosociala och andliga struktur är avgörande för hur omvårdnaden av familjer ska leda till ett ökat välbefinnande och upplevd hälsa för dem.
Eftersom denna bok är skriven av sjuksköterskor för sjuksköterskor och sjuksköterskestudenter har vi valt att rikta texten mot mötet mellan sjuksköterskan och familjen. Boken har även en familjeterapeutisk utgångspunkt, vilket gör att även andra yrkesgrupper kan ha glädje av boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Familjefokuserad omvårdnad
  2. +
  3. Från novis till expert - - mästerskap och talang i omvårdnadsarbetet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från novis till expert - - mästerskap och talan... av Patricia Benner (häftad).

Köp båda 2 för 672 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Familjefokuserad omvårdnad