Så skriver du bättre tekniska rapporter (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
179
Utgivningsdatum
2004-11-01
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustratör/Fotograf
Leif Åbjörnsson
Dimensioner
155 x 222 x 10 mm
Vikt
240 g
SAB
Aefe,Fc.061
ISBN
9789144019130
Så skriver du bättre tekniska rapporter (häftad)

Så skriver du bättre tekniska rapporter

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2004-11-01
307
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken ger många tips och idéer om hur du kan förbättra tekniska rapporter och andra texter som du skriver i ditt arbete. Sådant som gör skrivarbetet enklare och roligare, samtidigt som ditt budskap får större genomslagskraft. Boken handlar framför allt om det som går att förbättra i den traditionellt skrivna rapporten, men tar också upp andra typer av skriven teknisk information såsom användarhandböcker, utbildningsmaterial, fackartiklar och protokoll. Denna omarbetade och utökade upplaga har bland annat nya kapitel om referensförteckningar och kvalitetssäkring av teknisk dokumentation. Boken innehåller nu också betydligt fler exempel när det gäller formuleringar, språkriktighet och skrivregler.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Så skriver du bättre tekniska rapporter
 2. +
 3. Presentationsteknik och retorik : för ingenjörer och tekniker

De som köpt den här boken har ofta också köpt Presentationsteknik och retorik : för ingenjöre... av Erik Walla (häftad).

Köp båda 2 för 732 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Så skriver du bättre tekniska rapporter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Toppen
  Ymer Nordström, 20 november 2016

  Helt fantastisk hjälp att ha till hands medan man skriver. Liten nog för att hitta enkelt i men med tillräckligt mycket information för att kunna lära ut en massa nyttig baskunskap inom området. Dessutom finns det flera lathundar att markera som man kan gå tillbaka till om man blir osäker på något som man inte gör lika ofta.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Erik Walla

 • Presentationsteknik och retorik : för ingenjörer och tekniker

  Erik Walla

  I den här boken får du lära dig att hålla en intresseväckande och övertygande faktapresentation med ett tekniskt innehåll. Du får många praktiska tips om såväl förberedelsen som genomförandet. Du lär dig bland annat bemästra din rampfeber och hant...

Övrig information

I den här boken får du många praktiska tips på hur du kan förbättra dina tekniska rapporter och andra texter som du skriver. Tipsen handlar också om sådant som gör skrivarbetet både enklare och roligare.

Boken fokuserar på det som går att förbättra i den traditionellt skrivna rapporten. Det gäller allt från målgruppsanpassning och disposition till språkbehandling och illustrationer. Boken tar också upp andra slags tekniska dokument såsom instruktioner, fackartiklar, mötesanteckningar, kravspecifikationer och material för marknadsföring.

Denna omarbetade och utökade upplaga har bland annat nya kapitel om referensförteckningar och kvalitetssäkring av teknisk dokumentation. Boken innehåller nu också betydligt fler exempel när det gäller formuleringar, språkriktighet och skrivregler.

Boken vänder sig främst till dig som går en teknisk utbildning eller redan är yrkesverksam ingenjör. Att kunna skriva enkelt och effektivt är något som du alltid har nytta av. Läs boken och låt dig inspireras av den!

Andra upplagan.