Mot bättre vetande i matematik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2002-03-01
Upplaga
03
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Dunkels, Andrejs
Illustrationer
ill.
Dimensioner
215 x 155 x 12 mm
Vikt
310 g
SAB
Ta
ISBN
9789144019192

Mot bättre vetande i matematik

(14 röster)  |  Läs 7 recensioner
Häftad,  Svenska, 2002-03-01
408
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
När man studerar vid universitet och högskola är det viktigt att man har grundläggande matematiska begrepp aktuella och att man har en viss färdighet i att hantera matematiska uttryck och symboler. Denna bok är utformad för att underlätta en repetition och kunskapsinhämtning av viktiga matematiska moment. De flesta av dessa ingår normalt i kurserna i matematik på grundskola och gymnasieskola. Bland de begrepp som tas upp i denna kraftigt reviderade upplaga av boken finns allmän räknefärdighet, ekvationer, polynom, rötter, olikheter, potenser och logaritmer, trigonometri, kurvritning, derivator, integraler och komplexa tal. Materialet är uppbyggt kring korta genomgångar och exempel åtföljda av övningar. De allra flesta kapitlen avslutas, liksom hela boken, med blandade uppgifter. Genom sin uppläggning lämpar sig boken väl för såväl lärarledd undervisning som självstudier.

Boken har under många år använts som repetitionsmaterial inför högskolestudier vid flera av landets universitet och högskolor. Den har också flitigt utnyttjats för självstudier vid olika typer av kompetensutveckling. Författarna, som alla varit verksamma vid Luleå tekniska universitet under många år, har lång erfarenhet från läromedelsproduktion och undervisning på olika stadier. Samtliga är kända som duktiga lärare och har fått olika typer av utmärkelser för sin undervisningsskicklighet. Tredje upplagan .
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mot bättre vetande i matematik
 2. +
 3. Derivator, Integraler och sånt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Derivator, Integraler och sånt av Andrejs Dunkels, Håkan Ekblom, Anders Grennberg, Torbjörn Hedberg, Eilif Hensvold (häftad).

Köp båda 2 för 929 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Mot bättre vetande i matematik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Utmärkt
  Fantomen, 26 januari 2018

  Bra bok för repetition av gymnasiematematiken på kort tid och fyller luckor. Slipper läsa om barnsliga gymnasieböcker. Nu 17 ord i recentionen men NU nått kravet på 20 ord.

 2. omdöme
  jonas, 2 oktober 2014

  Bedrövlig bok! Är det enda jag vill säga, omdömet måste dock vara 20 ord. Nu borde det vara det nuu

 3. värdelös
  E.A, 18 januari 2012

  ingen riktig förklaring. de hoppar från matte B till E och så kors och tvärs och man får ingen riktig förklaring. och absolut ingenting för nybörjare

 4. Dålig
  MB, 8 december 2011

  Den här läroboken ska man inte införskaffa om man vill förstå matematik. Vill man däremot bli bra på att räkna teoretiska uppgifter med liten anknytning till verkligheten passar denna bok perfekt. Fast jag vill förstå, inte räkna.

 5. Värdelöst
  kleoki, 3 september 2011

  De beskriver så pass kort i boken att de lika gärna kunde tagit bort "beskrivningen" helt och hållet. Den är säkert bra för någon som vill repetera 'vad de redan kan'.

  Betyg: 1/5

  Köp inte!

 6. Repetition av matematik
  PEA, 2 oktober 2010

  Bra bok för repetition av gymnasiematematik på en vecka! inget för nybörjare.

 7. Inte direkt hjälpsam.
  Karpo, 13 september 2009

  Jag köpte denna bok till min matematiska grundkurs jag läser på högskolan. Problemet med boken är att den går väldigt grunt in på varje delmoment. Man får maximalt en kort förklaring och ett exempel på varje del vilket inte är speciellt pedagogiskt. Det dyker även upp frågor i boken som inte har behandlats i kapitlet, vilket gör att man börjar undra om man missat någonting. Köp inte.

Visa alla 7 recensioner