Flickor med AD/HD (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2002-11-01
Upplaga
01
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Gunnel A Wallgren
Originalspråk
Engelska
Medarbetare
Quinn, Patricia O.
Dimensioner
222 x 155 x 15 mm
Vikt
380 g
SAB
Vef,Vle
ISBN
9789144019260
Flickor med AD/HD (häftad)

Flickor med AD/HD

(7 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2002-11-01

Slutsåld

Flickor med AD/HD är vanligare än man tror, även om relativt få fall får denna diagnos. Dels därför att flickornas svårigheter är annorlunda än AD/HD-pojkarnas, och inte lika störande för omgivningen. Men också för att flickor ofta lyckas dölja sitt handikapp bakom en god allmän begåvning eller stenhård yttre disciplin.

Hur hittar vi dessa flickor, och vilken typ av hjälp behöver de? Kathleen Nadeau och hennes medarbetare ger oss här en överblick över problemet, och förslag till insatser för att synliggöra dessa flickor och ge dem möjlighet att utvecklas med bibehållen självkänsla trots sina svårigheter med att skapa organisation och struktur i tillvaron.

Boken vänder sig till alla som i sitt arbete eller dagliga liv möter barn och ungdomar med svårigheter att strukturera tillvaron och hantera problem i skola och umgänge.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Flickor med AD/HD. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Borde vara obligatorisk för all personal som arbetar...
  Johan Öhrmalm, 18 december 2013

  Borde vara obligatorisk för all personal som arbetar med barn och ungdomar (förskolor, skolor, läkare, vårdpersonal, kuratorer etc.) för att tidigt kunna identifiera de 2-3 % flickor som har ADHD (en flicka i var tredje klass). Oftast upptäcks inte ADHD hos flickor förrän i tonåren, men då kan det vara försent; dålig självkänsla, depressioner, självmedicinering, hoppar av skolan mm. Genom att kunna ge rätt insatser betydligt tidigare motverkas de aktuella symptomen, men kan också undvika framtida problem.

 2. Jättebra bok för dig som har en tjej med ADHD. Här...
  Lena, 29 augusti 2013

  Jättebra bok för dig som har en tjej med ADHD. Här beskriver de utförligt de symptom som är mest framträdande hos flickor och åtgärder för att försöka minimera och hjälpa sitt barn. Den tar upp olika åldrar och mycket handlar om tonåren då tjejer med ADHD brukar ha mest problem. Det finns också verkliga berättelser om olika tjejer och hur de har betett sig. Jag känner igen 90% hos min egen dotter. Väl värd att läsa och ha hemma att ta fram som hjälpmedel.

 3. Boken förändrade mitt liv
  Tanja, 6 augusti 2011

  Den här boken borde läsas av alla som arbetar med barn i såväl förskola som grundskola.

  Jag själv är trettiofem år gammal och fick boken i min hand av en slump.
  Allt stämde in på mig...Plötsligt förstod jag att allt kanske inte var "mitt fel"

  Är just nu mitt uppe i min egen ad/hd utredning.

  Tänk om den här boken funnits när jag var liten....Om min mamma fått läsa den...
  Mycket hade sett annorlunda ut.

  Boken varvar fakta, självtester och berättelser... Läs hela recensionen

 4. Flickor med ADHD
  Medflyt, 3 mars 2011

  Boken berättar så många händelser där jag så väl kan känna det som om boken beskrivit just mig själv. Genom boken känner jag mig berörd av en samhörighet och normalitet med omvärlden. Att få känna mig som en del av gemenskapen som kallas normal är så stort. Att få kunskap genom boken har givit att jag lov att tillåta mig själv fortsätta vara en bra mamma till våra barn. Alla konflikter som uppstått i familjens relationer har nu fått svar, barnen har fått diagnoser. Genom boken har jag fått mo... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna

Övrig information

Kathleen G. Nadeau är klinisk psykolog och arbetar med barn och ungdomar med AD/HD vid sin klinik i Maryland, men skriver även böcker och artiklar samt anordnar kurser om AD/HD.

Ellen B. Littman, forskare och klinisk psykolog, har mångårig erfarenhet av diagnostik och behandling av barn och vuxna med AD/HD.

Patricia O. Quinn är barnläkare i Washington DC och specialist i behandling av uppmärksamhetsstörningar och inlärningssvårigheter hos barn.

Innehållsförteckning

Förord till den svenska utgåvan, 5
Förord, 7
Dedikation, 13
Tack, 15
Författarpresentation, 17
Vad jag önskar att man hade vetat när jag var flicka, 19
Vad är det som är annorlunda med flickor som har AD/HD?, 33
Hjärnans utveckling och biologiska faktorer, 47
AD/HD hos flickor: mycket mer än vad ögat kan se, 59
Förskoleåren, 103
Låg- och mellanstadieåren, 129
Högstadieåren, 145
Gymnasieåren, 165
Pedagogiska aspekter, 185
Behandlingsmetoder, 207
Medicinering, 235
Hur vi omsätter våra nya insikter i praktiken, 245
Referenser, 249