Kulturjournalistikens grunder (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
116
Utgivningsdatum
2007-06-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 8 mm
Vikt
180 g
SAB
Bt
ISBN
9789144019581

Kulturjournalistikens grunder

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2007-06-01

Slutsåld

I dag är det extra viktigt med praktiska inslag i humaniorakurser, då man mer än tidigare måste tänka på studenternas anställningsbarhet.
I den här boken skildrar författarna utifrån egna erfarenheter som lärare och kulturjournalister vad det innebär att skriva kulturartiklar. Boken är indelad i fyra kapitel: "Kulturartikeln", "Teaterrecensionen", "Romanrecensionen" och "Det demokratiska uppdraget".
Den innehåller både fördjupade teoretiska avsnitt om estetisk värdering och konkreta tips som kan bidra till att göra texter bättre och mer attraktiva för både läsare och redaktörer. Tonvikten ligger på praktiskt inriktade resonemang och övningar för den framtida kulturskribenten.
Boken vänder sig främst till studenter i litteraturvetenskap och angränsande ämnen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kulturjournalistikens grunder. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Konkret
    Bokrec, 28 februari 2023

    Konkreta och tydliga exempel blandas med tankar och olika resonemang. Bra kapitelindelning. Praktiskt användbar och mycket läsvärd. Borde skrivas fler böcker som denna. Rekommenderas!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna