Stilistik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
412
Utgivningsdatum
2008-07-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
230 x 160 x 25 mm
Vikt
720 g
SAB
Fc.061
ISBN
9789144019604
Stilistik (häftad)

Stilistik

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2008-07-01
375
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Allt språk påverkar oss, allt språk har en stil och all stil går att beskriva mer eller mindre utförligt. Det spelar alltså ingen roll om det handlar om vardagssamtal eller akademiska föreläsningar, sportreferat eller politiska tal, facklitteratur eller romaner, chatt eller debattprogram på TV. Grundboken Stilistik förser dig med verktyg till det stilanalytiska arbetet och en djupare teoretisk medvetenhet om stilfrågor. På så vis kommer du att förstå vad det är i språket som påverkar dig när du tar emot det, både när du lyssnar och när du läser. Bokens teoretiska del rör ämnets historiska bakgrund, stilistikens syfte, faktorer som påverkar stilen, stilmarkörer och deras betydelse samt faktorer som påverkar begriplighet och läsbarhet. Bokens senare del är mer praktiskt orienterad med metodfrågor, analyser och övningar. Författaren visar här hur stilanalyser kan genomföras och hur man med olika språkliga operationer kan förstärka eller förändra en stil, till exempel hur man skapar mer auktoritet i ett formellt brev, mer vetenskaplighet i sin uppsats och mer retorisk stil i sitt tal. Stilistik är i första hand avsedd för kurser i svenska på universitets- och högskolenivå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stilistik
  2. +
  3. Läsning, skrivande, samtal : textarbete i svenska på gymnasiet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läsning, skrivande, samtal : textarbete i svens... av Birgitta Bommarco, Suzanne Parmenius Swärd (häftad).

Köp båda 2 för 721 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stilistik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Superbra information som inte går att ta till sig
    Anna , 8 mars 2022

    Denna bok är fylld med fantastik information som jag önskar var formaterad på ett sådant sätt att det går att ta till sig. Det känns som om boken inte gick igenom någon form av formateringsprocess. Resultatet är sidor långa stycken, med ett litet typsnitt, utan någon form av avbrytning för att underlätta för läsaren. Då det inte finns några mellanrum kring ämne, stycke m.m. så gör detta att allt bara flyter ihop. De få titlarna som finns är den enda form andingsyta man som läsare får, vilket ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Per Lagerholm