Användarcentrerad systemdesign : en process med fokus på användare och användbarhet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
332
Utgivningsdatum
2002-05-01
Upplaga
01
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Göransson, Bengt
Illustrationer
ill.
Dimensioner
220 x 150 x 15 mm
Vikt
480 g
SAB
Puba,Pu:do
ISBN
9789144020297

Användarcentrerad systemdesign : en process med fokus på användare och användbarhet

Häftad,  Svenska, 2002-05-01
408
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Användare behöver IT-stöd som är väl lämpade, effektiva och verksamhetsanpassade. Användbarhet som kvalitet är en framgångsfaktor och detta är något som i allt större utsträckning uppmärksammats av företag, vilka börjar hyra in expertis för att specifikt fokusera på användbarheten. Trots detta är användbarhetsmognaden hos företag och organisationer besvärande låg och kompetensbehovet påtagligt.

Denna bok ger god insikt i vad ett användbart IT-system är och beskriver hur man praktiskt kan bedriva utvecklingsarbetet på ett användarcentrerat sätt. Fokus ligger på den användarcentrerade utvecklingsprocessen. Författarna presenterar ett antal nyckelprinciper som är grunden för all användarcentrerad systemdesign. Ämnen som behandlas är bl.a.:

användbarhetsbegreppet, användarcentrerad systemdesign som en process, iterativ utveckling, användar- och uppgiftsanalys, deltagande design, prototyper, utvärderingsmetoder, användbarhet i kommersiella systemutvecklingsprocesser, standarder för användarcentrerad design, råd för användarmedverkan, rollen som användbarhetsdesigner, organisation av användbarhetsarbete, tvärdisciplinär samverkan, användbarhetsmål/krav och integrerad design.

Boken riktar sig till alla intressenter i ett systemutvecklingsprojekt. Såväl beställare av IT-system som systemutvecklande organisationer bör ha nytta av boken. Den riktar sig också till studenter som vill ha djupare kunskap och mer praktisk vägledning i hur man kan bedriva användarcentrerad systemdesign.

Boken har en egen webbplats: www.studentlitteratur.se/acsd
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Användarcentrerad systemdesign : en process med fokus på användare och användbarhet
  2. +
  3. AI för nybörjare : Allt du behöver för att komma i gång med artificiell intelligens

De som köpt den här boken har ofta också köpt AI för nybörjare : Allt du behöver för att komm... av Johan Falk (häftad).

Köp båda 2 för 527 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna