Äldresjukvård : medicinsk äldresjukvård av multisjuka patienter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
245
Utgivningsdatum
2004-01-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Rundgren, Åke (medf.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
245 x 170 x 15 mm
Vikt
620 g
SAB
Vs
ISBN
9789144020976
Äldresjukvård : medicinsk äldresjukvård av multisjuka patienter (häftad)

Äldresjukvård : medicinsk äldresjukvård av multisjuka patienter

(1 röst)
Häftad Svenska, 2004-01-01

Slutsåld

Författarna lyfter fram det som är viktigt vid vård av äldre multisjuka patienter. Det handlar inte bara om enskilda sjukdomstillstånd och hur dessa utreds och behandlas utan om att se sjukdomarna i relation till den äldres hela situation. En viss tyngdpunkt finns på kroniska sjukdomar och komplikationer till dessa. I första hand är boken ett stöd för den personal, främst läkare, sjuksköterskor, rehabiliteringspersonal, som arbetar direkt inom den kommunala äldreomsorgen, men den kan vara till glädje för all personal som träffar på äldre inom sitt yrke och vill fördjupa sina kunskaper kring dessa problem.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Den offentliga omsorgens insatser riktas i hög grad till äldre med stora behov av vård och omsorg. Mycket av vårdens resurser koncentreras till den växande gruppen äldre med multipla kroniska sjukdomar. Men varken dagens sjukvård eller äldreomsorgen i kommunerna fungerar adekvat för att kunna svara mot de behov som äldre patienter har. Ett sätt att förbättra läget är att öka det geriatriska kunnandet, inte minst hos dagens vård- och omsorgspersonal. Denna bok söker bidra till detta kunnande.

I första hand är boken tänkt som ett stöd för den personal, främst läkare, sjuksköterskor, rehabiliteringspersonal, som arbetar direkt inom den kommunala äldreomsorgen, men den kan vara till glädje för all personal som träffar på äldre inom sitt yrke och vill fördjupa sina kunskaper kring dessa problem.

Vi vill lyfta fram det som är av betydelse vid vård av de äldre multisjuka patienterna. Det handlar då inte bara om enskilda sjukdomstillstånd och hur dessa utreds och behandlas utan vi vill se sjukdomarna i relation till den äldres hela situation. Vissa tillstånd är så vanliga och specifika för äldre att de ändå blir belysta i mer detalj. En viss tyngdpunkt finns på kroniska sjukdomar och komplikationer till dessa. Det akuta handläggandet av sjukdomar som inte avviker från det normala behandlas inte.