Drömmar om framtiden - - beslut kring infrastruktur (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
161
Utgivningsdatum
2002-05-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Jacobsson, Bengt (förf.)
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
210 g
SAB
Odgq-cz Hallandsåsen,Odgq-bz Öresundsbron,Oc:do
ISBN
9789144022703

Drömmar om framtiden - - beslut kring infrastruktur

Häftad, Svenska, 2002-05-01

Slutsåld

Stora infrastrukturprojekt är ofta förknippade med drömmar om framtiden: om snabbare kommunikationer, renare miljö, ökad sysselsättning, ökat välstånd och om att bli en del av Europa. I början av 1990-talet fattades två beslut som grundades på sådana framtidsdrömmar, dels att bygga en bro över Öresund, dels att bygga en tunnel genom Hallandsås. Det ena beslutet firades som en framgång, medan det andra kom att ses som ett misslyckande.
Men hur gick det egentligen till när besluten om bron och tunneln fattades? Vilka aktörer var betydelsefulla? Vem bestämde vilka frågor som var viktiga? Vilka idéer gjorde det möjligt att argumentera för bron och tunneln? Vilken betydelse hade lokala uppfattningar, regionala utopier och europeiska drömmar? I den här boken diskuteras både hur beslutsprocesserna gick till och varför de såg ut som de gjorde. Men också hur komplexa beslutsprocesser av detta slag bör organiseras.
Boken vänder sig till studerande i samhällsvetenskapliga och tekniska högskoleämnen, till forskare intresserade av ledning, beslutsfattande och organisering, men också till praktiker och politiker som vill få perspektiv på komplexa beslutsprocesser.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Drömmar om framtiden - - beslut kring inf...