Forskningsmetodikens grunder (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
149
Utgivningsdatum
2003-03-01
Upplaga
3., uppdaterade up
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Davidson, Bo
Dimensioner
222 x 155 x 8 mm
Vikt
220 g
SAB
Dd
ISBN
9789144022888
Forskningsmetodikens grunder (häftad)

Forskningsmetodikens grunder

(5 röster)
Häftad, Svenska, 2003-03-01

Slutsåld

Denna introduktionsbok i forskningsmetodik beskriver på ett enkelt och konkret sätt hur man planerar, genomför och rapporterar en mindre undersökning. Oavsett om man gör en utredning, bedriver ett forsknings- eller utrednings- arbete eller genomför ett projektarbete i utbildningssyfte bör vissa metodiska krav uppfyllas. Författarna ger praktisk vägledning genom forsknings- processens alla faser, från det att ett problemområde har identifierats till dess att undersökningen rapporteras. Vidare behandlas granskning av vetenskapliga texter och förfarande vid seminarier. I särskilda avsnitt behandlas vetenskaps- teoretiska frågor, problemformulering, tekniker för insamling av information, kvantitativa och kvalitativa bearbetningar av den insamlade informationen samt rapportens utformning.

Boken är avsedd för studerande i samhälls- och beteendevetenskapliga ämnen som för första gången ska genomföra en vetenskaplig undersökning. Den är därmed lämplig för grundläggande kurser i forskningsmetodik inom t.ex. vård- och lärarutbildningar, i sociologi, pedagogik, statsvetenskap och psykologi.

I denna tredje upplaga har kvalitativt inriktad forskning fått ett större utrymme, såväl vad gäller vetenskapliga förhållningssätt, datainsamling och kvalitets- aspekter i kvalitativ forskning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Runa Patel och Bo Davidson har under flera år undervisat i forskningsmetodik. De är verksamma vid Institutionen för beteendevetenskap,Universitet i Linköping.