Yrkesetik i psykologiskt arbete (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
315
Utgivningsdatum
2003-05-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Anita Erlandsson
Originalspråk
Norska
Dimensioner
225 x 157 x 20 mm
Vikt
460 g
SAB
Dgdo
ISBN
9789144022949

Yrkesetik i psykologiskt arbete

Häftad,  Svenska, 2003-05-01
414
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Psykologen förvaltar kunskaper och innehar roller som kan påverka, och få omfattande konsekvenser för, dem som utifrån olika behov blir psykologens klienter. En etiskt styrd och ansvarsfull praxis är avgörande för om användarna och samhället ska ge professionen sitt förtroende. Boken grundar sig på de - för Norden gemensamma - etiska principer för psykologer som i Sverige antogs år 1998, och ger många exempel på etiska frågeställningar och hur dessa kan hanteras i psykologens vardag.

Boken kan användas som en hjälp att träna sig i yrkesetiska överväganden och ett stöd vid de valsituationer som uppstår i en psykologs dagliga verksamhet. Boken kan också ge dem som samarbetar med psykologer en värdefull inblick i de etiska förpliktelser, kompetenser och begränsningar som psykologyrket innebär.Yrkesetik i psykologiskt arbete är en kommentar till de etiska principer som gäller för alla de nordiska länderna, och är rikt illustrerad med exempel på etiska dilemman och utmaningar som psykologer kan ställas inför.Mer information om våra bokserier och övriga böcker inom ämnesområdet finns på webbplatsen Handikapp och funktionshinder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Yrkesetik i psykologiskt arbete
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 663 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Haldor Øvreeide

 • Utvecklingsstöd : föräldrafokuserat arbete med barn

  Reidun Hafstad, Haldor Øvreeide

  Utvecklingsstöd handlar om barns fantastiska utvecklingskompetens, men också om de sårbara relationer som de är beroende av. I samspelet gör barnen sina grundläggande erfarenheter om världen och om sig själva. De vuxnas ansvar och etiska medvetenh...

 • Samtal med barn : metodiska samtal med barn i svåra livssituationer

  Haldor Øvreeide, Anita Erlandsson

  Den här boken är skriven för att uppmuntra till flera samtal med barn som har det svårt, och är därför till nytta för alla som arbetar med barn. Genom fler och bättre samtal med barn kommer barnets perspektiv och behov fram. På så sätt kan deras v...