Kvalitet I Alla Led (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2002-06-01
Upplaga
2., rev. uppl.
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Klefsjö, Bengt, 1943-
Dimensioner
223 x 155 x 19 mm
Vikt
460 g
SAB
Qbiab
ISBN
9789144023731
Kvalitet I Alla Led (häftad)

Kvalitet I Alla Led

(1 röst)
Häftad Svenska, 2002-06-01
418
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast torsdag 17 december kl. 21:30 för leverans innan julafton
Kvalitet innebär att uppfylla, och helst överträffa, kundernas behov och förväntningar.Ökade kundkrav och globaliseringen innebär att en satsning på offensiv kvalitetsutveckling är nödvändig i de varu- och tjänsteproducerande organisationer som vill befästa sin plats på marknaden. Värderingar, arbetssätt och verktyg från offensiv kvalitetsutveckling har på senare år också fått genomslag inom den offentliga verksamheten.

Boken består av fyra relativt fristående delar. I del I, »Kvalitet för framgång», diskuteras begreppen kvalitet och offensiv kvalitetsutveckling samt sambandet mellan kvalitet och lönsamhet. I del II, »Utvecklingskvalitet», behandlas produktutveckling samt arbetssätt och verktyg som underlättar en kundfokuserad produktutveckling. Bland annat presenteras kundcentrerad planering (QFD), tillförlitlighet, försöksplanering och robust konstruktion. Del III, »Produktionskvalitet», tar främst upp variation, statistisk processtyrning och duglighet samt olika tekniker för problemlösning.
I del V, »Ledarskap för kvalitet», diskuteras ledningens roll och innebörden av ledarskap. Vidare behandlas extern och intern kundtillfredsställelse, processer och processledning, förbättringsprogram, verksamhetsanalys samt ISO 9000:2000.
I ett appendix beskrivs kort några statistiska begrepp som utnyttjas i framställningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kvalitet I Alla Led
  2. +
  3. Kvalitet från behov till användning -

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kvalitet från behov till användning - av Bo Bergman, Bengt Klefsjö (kartonnage).

Köp båda 2 för 932 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna