Bra matematik för alla - Nödvändig för elever med inlärningssvårigheter (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2002-04-01
Upplaga
2. uppl.
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 13 mm
Vikt
360 g
SAB
Eabta,Eue
ISBN
9789144024028

Bra matematik för alla - Nödvändig för elever med inlärningssvårigheter

(6 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2002-04-01
385
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Författaren ger i denna bok – nu i en något omarbetad och kompletterad upplaga – beskrivningar av och synpunkter på faktorer som kan orsaka inlärningssvårigheter, företrädesvis matematiksvårigheter. Framför allt betonas vikten av förebyggande åtgärder – att skapa förutsättningar för en gynnsam inlärning för alla elever, särskilt för dem som av olika anledningar behöver en mer tillrättalagd undervisning.

Boken innehåller många praktiska förslag på hur matematikundervisningen i grundskolan kan utformas mot ett ökat elevengagemang, där laborativt arbete och undersökande aktiviteter i kombination med reflekterande samtal och diskussioner blir naturliga och självklara inslag. För att understryka språkets stora betydelse beskriver författaren i denna upplaga såväl testmaterialet Analys av läsförståelse i Problemlösning som datorprogrammet Logik i matematik. Dessa båda nytillkomna hjälpmedel kan bidra till att göra läraren ännu mer uppmärksam på vikten av att ägna tid åt såväl språkliga övningar som logiskt tänkande.

Boken vänder sig främst till lärare och blivande lärare, men kan också läsas av andra som önskar fördjupa sig i matematikdidaktiska frågor. Framställningen präglas av både humor och värme.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bra matematik för alla - Nödvändig för elever med inlärningssvårigheter
 2. +
 3. Musse & Helium. Den låsta portalen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Musse & Helium. Den låsta portalen av Camilla Brinck (inbunden).

Köp båda 2 för 534 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bra matematik för alla - Nödvändig för elever med inlärningssvårigheter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En mycket bra bok som borde läsas av alla som...
  A K, 27 september 2013

  En mycket bra bok som borde läsas av alla som undervisar i matematik i både grundskolan och i grundsärskolan, även undervisande i andra ämnen kan ha nytta av att läsa den då Malmer berör flera områden.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gudrun Malmer

 • Räkneväskan

  Gudrun Malmer, Margret Rudqvist

  Räkneväskan används vid arbetet med den grundläggande taluppfattningen under de första skolåren. Den innehåller olikfärgade talblock för talen 1-10, två för vardera talen 1-9 och fem för talet 10. Det mesta inom matematiken handlar om att jämföra ...

 • Räkneväskan Lärarhandledning

  Gudrun Malmer, Margret Rudqvist

  I handledningen till räkneväskan, skriven av Gudrun Malmer och Margret Rudqvist, ges en mängd tips och idéer om hur Räkneväskan kan användas både vid den mest elementära matematikundervisningen och senare.