Franska 1 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2008-01-01
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 10 mm
Vikt
400 g
SAB
Fj
ISBN
9789144026411

Franska 1

(22 röster)  |  Läs 7 recensioner
Häftad,  Svenska, 2008-01-01

Slutsåld

Franska 1 är en allt-i-ett-bok som uppfyller målen för Moderna språk 1 enligt Gy 11. Den passar all form av nybörjarundervisning i franska men är främst avsedd för vuxna elever. Det självinstruerande upplägget gör boken lämplig för både självstudier och klassrumsundervisning.

Franska 1 ger struktur. Nybörjare i franska får en heltäckande teoretisk grund att stå på.

I Franska 1 står de vardagliga situationerna i centrum. De verklighetstrogna dialogerna underlättar en kommunikativ undervisning. Den digitala delen ger möjlighet att interaktivt, vid en dator, arbeta med
* stavning
* uttal
* grammatik
* läsförståelse
* inspelade kapiteltexter
* inspelade styckeord
* inspelade frågor på texten
* inspelad uttalsintroduktion.

Läroplanen för gymnasiet GY 11
Franska 1 uppfyller målen för Moderna språk 1 enligt GY 11 bl.a. genom att innehållet rör sig på ämnesområden som är välbekanta för i detta fall främst vuxna elever. Nyckelbegreppen i GY 11 är Reception (läsa, lyssna), Produktion (tala, skriva) och Interaktion (tala, läsa, skriva, lyssna).

Reception
Franska 1 innehåller "enkla texter", "dialoger och samtal". Stor vikt läggs vid "språkliga företeelser" samt "fasta språkliga uttryck och vardagsfraser". Dessa gås igenom i varje kapitel under rubrikerna Grammatisk orientering, Uttal och Allmänt. Autentiska inslag såsom reklam och skyltar.

Produktion och interaktion
Eleven övar sig på "samtal och skrivande för kontakt och kommunikation" med hjälp av frågorna i liten stil direkt under texten. Mot slutet av boken får eleverna tillfälle att uttrycka sig friare i form av berättelser och vägbeskrivningar. Eleven rustas till att känna säkerhet när det gäller uttal och intonation (s. 6-13, den digitala delen samt avsnittet Uttal i varje kapitel).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Franska 1. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jättebra inkörsport till det franska språket
  Jan Kiuru, 18 oktober 2021

  Går en kurs på folkuniversitet - och till den kursplanen fungerar det utmärkt. bra med kopling till websidan som följer med.

 2. bra kurs
  JCF, 30 oktober 2020

  Jag har precis börjat. Men den verkar rejäl och väldigt genomarbetad.
  Både boken och webdelen är bra. En riktig skolkurs.
  Högsta betyg

 3. Tydlig och lättförstådd
  Bo Jarneving, 5 augusti 2020

  Jag är väldigt nöjd med denna bok: välorganiserad och tydlig. Web-delen är mycket bra och jag är särskilt nöjd med fonetikdelen.

 4. Webdelen
  Anna, 17 oktober 2019

  Jag har haft samma bok när jag läste franska på 1990-talet och upplägget är helt OK. I den nya upplagan är webbdelen fantastisk, jag kan träna på både stavning och grammatik (det som är svårast) på ett mycket bra sätt och hur ofta jag vill.

 5. Har allt som jag behöver som nybörjare
  Eva-Britt Örtegren, 30 september 2015

  Jag blev positivt överraskad när jag började läsa i den. Den har allt det grundläggande som jag behöver. Och webbdelen är mycket bra, d v s det digitala hjälpmedlet som följer med boken. Se pärmens insida.

 6. perfekt och lätt att förstå allt
  Svetlana Sapkina, 23 september 2015

  Jag har börjat precis att läsa franska och tänkte att det blir jätte svårt. Sen fick jag Franska 1 och upptäckte att det är lätt och det beskrivs allt som man behöver från början. Jag skulle rekommendera boken till dem som läser Franska.

 7. Ok
  Christian Thomasson, 11 mars 2014

  Boken är OK men grafiken och känslan är väldigt 80/90-tal. Dessutom är böckerna rätt dyra med tanke på att facit inte ingår... Men rekommenderar den!

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av författarna