Franska 1 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2008-01-01
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 10 mm
Vikt
400 g
SAB
Fj
ISBN
9789144026411
Franska 1 (häftad)

Franska 1

(16 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2008-01-01
397
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Franska 1 är en allt-i-ett-bok som uppfyller målen för Moderna språk 1 enligt Gy 11. Den passar all form av nybörjarundervisning i franska men är främst avsedd för vuxna elever. Det självinstruerande upplägget gör boken lämplig för både självstudier och klassrumsundervisning.

Franska 1 ger struktur. Nybörjare i franska får en heltäckande teoretisk grund att stå på.

I Franska 1 står de vardagliga situationerna i centrum. De verklighetstrogna dialogerna underlättar en kommunikativ undervisning.

Den nya upplagan har blivit aptitligare tack vare fyrfärg, nya foton och en digital del som följer med på köpet. Den digitala delen ger möjlighet att interaktivt, vid en dator, arbeta med


 • stavning


 • uttal


 • grammatik


 • läsförståelse


 • inspelade kapiteltexter


 • inspelade styckeord


 • inspelade frågor på texten


 • inspelad uttalsintroduktion.läroplanen för gymnasiet GY 11 

Franska 1 uppfyller målen för Moderna språk 1 enligt GY 11 bl.a. genom att innehållet rör sig på ämnesområden som är välbekanta för i detta fall främst vuxna elever. Nyckelbegreppen i GY 11 är Reception (läsa, lyssna), Produktion (tala, skriva) och Interaktion (tala, läsa, skriva, lyssna).

Reception

Franska 1 innehåller "enkla texter", "dialoger och samtal". Stor vikt läggs vid "språkliga företeelser" samt "fasta språkliga uttryck och vardagsfraser". Dessa gås igenom i varje kapitel under rubrikerna Grammatisk orientering, Uttal och Allmänt. Autentiska inslag såsom reklam och skyltar förekommer bl.a. på sidorna 26, 63, 64, 91, 112, 121 och 135.

Produktion och interaktion

Eleven övar sig på "samtal och skrivande för kontakt och kommunikation" med hjälp av frågorna i liten stil direkt under texten (t.ex. s. 78). Mot slutet av boken får eleverna tillfälle att uttrycka sig friare i form av berättelser (s. 115) och vägbeskrivningar (s. 153). Eleven rustas till att känna säkerhet när det gäller uttal och intonation (s. 6-13,

den digitala delen samt avsnittet Uttal i varje kapitel).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Franska 1
 2. +
 3. Franska 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Franska 2 av Gunilla Ericsson, Agneta Rehder (häftad).

Köp båda 2 för 795 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Franska 1. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Har allt som jag behöver som nybörjare
  Eva-Britt Örtegren, 30 september 2015

  Jag blev positivt överraskad när jag började läsa i den. Den har allt det grundläggande som jag behöver. Och webbdelen är mycket bra, d v s det digitala hjälpmedlet som följer med boken. Se pärmens insida.

 2. perfekt och lätt att förstå allt
  Svetlana Sapkina, 23 september 2015

  Jag har börjat precis att läsa franska och tänkte att det blir jätte svårt. Sen fick jag Franska 1 och upptäckte att det är lätt och det beskrivs allt som man behöver från början. Jag skulle rekommendera boken till dem som läser Franska.

 3. Ok
  Christian Thomasson, 11 mars 2014

  Boken är OK men grafiken och känslan är väldigt 80/90-tal. Dessutom är böckerna rätt dyra med tanke på att facit inte ingår... Men rekommenderar den!

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Franska 1