Perspektiv på specialpedagogik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
130
Utgivningsdatum
2007-05-01
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
150 x 225 x 8 mm
Vikt
220 g
SAB
Eu,Eaa
ISBN
9789144026633
Perspektiv på specialpedagogik (häftad)

Perspektiv på specialpedagogik

(7 röster)
Häftad Svenska, 2007-05-01
223
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Olika grundläggande frågor om specialpedagogik står i centrum för den här boken: Hur ska vi förstå olikhet och avvikelse? Vad betyder det att diagnostisera barn i svårigheter? Behövs specialpedagogik eller ska vi kräva av den "vanliga" pedagogiken att hantera barns olikheter inom ramen för sina ordinarie verksamheter? Hur vi svarar på denna typ av frågor beror på vilket perspektiv vi anlägger på specialpedagogik. I boken urskiljs och presenteras tre olika forskningsperspektiv på specialpedagogisk verksamhet: ett kompensatoriskt, ett kritiskt och ett så kallat dilemmaperspektiv.

I denna andra upplaga av boken har avsnitt tillkommit om begreppet inkludering, om frågor kring makt, demokrati och specialpedagogik och om den internationella forskningen inom området. Boken är främst avsedd för utbildning inom universitet och högskola. Den passar utmärkt som introduktion till ämnesområdet för blivande lärare, specialpedagoger, psykologer och andra med intresse för grundläggande frågeställningar om undervisning, olikhet och normalitet.

Andra upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Perspektiv på specialpedagogik
  2. +
  3. Inkludering och måluppfyllelse : att nå framgång med alla elever

De som köpt den här boken har ofta också köpt Inkludering och måluppfyllelse : att nå framgån... av Bengt Persson, Elisabeth Persson (häftad).

Köp båda 2 för 502 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Perspektiv på specialpedagogik