Delaktighetens språk (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2004-04-01
Upplaga
01
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
235 x 155 x 15 mm
Vikt
350 g
SAB
Ohfh
ISBN
9789144026749
Delaktighetens språk (häftad)

Delaktighetens språk

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2004-04-01
360
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
När samhällets mest brännande frågor diskuteras talas det idag ofta om delaktighet. Men vad står det för? I den här boken framgår att delaktighet har olika betydelser i det politiska språkbruket och i vetenskapligt språk. Fjorton forskare analyserar delaktighetens olika språk och sammanfattar aktuella undersökningar av funktionshindrades delaktighet.

En semantisk analys visar att delaktighet bland annat kan betyda inflytande, tillhörighet, engagemang och makt. Världshälsoorganisationens nya klassifikation (ICF) av människors delaktighet diskuteras och i andra kapitel presenteras forskning om barns delaktighet i skolan och i mer informella leksammanhang. Vidare diskuteras om delaktighet förutsätter likvärdiga levnadsvillkor, hur man kan förstå föräldrars inflytande i barnhabilitering och om det går att skapa delaktighet.

Boken vänder sig till alla som har intresse för handikappolitik samt till ett brett spektrum av utbildningar som berör funktionshinder.

Bokserien "Handikapp och samhälle" syftar till att tematiskt presentera aktuella socialvetenskapliga perspektiv på funktionshinder och handikapp för såväl universitets- och högskolestuderande som andra intresserade.

Redaktörer för serien är Ove Mallander och Magnus Tideman, universitetslektorer vid Högskolan i Malmö respektive Högskolan i Halmstad.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Delaktighetens språk. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Delaktighetens språk
    Marie , 6 januari 2022

    Det var en intressant och lärorik bok. Denna bok är väldigt bra om du vill läsa mera om barn med speciella behov, den handlar om specialpedagogik.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anders Gustavsson

Övrig information

Bokens redaktör, Anders Gustavsson, är professor i pedagogik vid Stockholms universitet, med inriktning på socialpedagogik och handikappforskning.