Att förstå vårdvetenskap (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
135
Utgivningsdatum
2003-01-01
Upplaga
01
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Dahlberg, Karin,
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
200 g
SAB
Vpg
ISBN
9789144027494
Att förstå vårdvetenskap (häftad)

Att förstå vårdvetenskap

Häftad Svenska, 2003-01-01
315
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det har länge varit svårt att förstå vad vårdvetenskap egentligen är. Terminologin inom det vårdvetenskapliga området, såväl i Sverige som internationellt, har varit oklar och det har inte funnits någon enhetlig definition av vårdvetenskap, som ofta också benämns omvårdnadsvetenskap eller kort och gott omvårdnad. Det har också varit oklart vilka begrepp som generellt skall användas för vetenskapliggörandet av vårdandet respektive för sjuksköterskors kunskapsområde, och ofta har dessa två delvis helt olika kunskapsområden blandats samman. Ambitionen inför skrivandet av denna bok var att skapa ordning i vår vetenskap, att definiera, gestalta och därmed tydliggöra vårdvetenskapen och dess innebörder och konsekvenser för vårdandet. Denna strävan har konkretiserats i form av en gestaltning av i första hand vårdvetenskapens systematiska struktur. Därefter har vi konkretiserat och kontextualiserat den systematiska strukturen med hjälp av tre kliniska vårdvetenskapliga exempel.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att förstå vårdvetenskap
  2. +
  3. Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kr... av Bessel Van Der Kolk (häftad).

Köp båda 2 för 544 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Författarna till boken är samtliga forskare inom det vårdvetenskapliga kunskapsområdet. Karin Dahlberg är professor i vårdvetenskap vid Växjö universitet, Kerstin Segesten är professor i vårdvetenskap vid Högskolan i Borås, Maria Nyström är lektor i vårdvetenskap vid Ersta Sköndal Högskola i Stockholm, Björn-Ove Suserud är lektor i vårdvetenskap vid Högskolan i Borås och Ingegerd Fagerberg är lektor i vårdvetenskap vid Mälardalens högskola i Västerås.