Diskurser och konstruktioner - En sorts metodbok (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
205
Utgivningsdatum
2003-03-01
Upplaga
01
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
219 x 152 x 12 mm
Vikt
300 g
SAB
Dd
ISBN
9789144027739
Diskurser och konstruktioner - En sorts metodbok (häftad)

Diskurser och konstruktioner - En sorts metodbok

Häftad Svenska, 2003-03-01
268
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Denna bok är en introduktion till den reellt existerande konstruktionismen och det idag kraftigt växande fält som kallas diskursanalys. Med en ansats som ligger i skärningspunkten mellan forsknings- och lärobokstext vill författaren visa hur verklighetsbeskrivningar byggs upp och hur verklighetsbeskrivningar (eller diskurser) redan formulerat världen åt oss. Boken står på tre ben; den handlar om vetenskaplig metod, om diskursanalys och social konstruktionism, samt om vetenskapsteoretiska frågor i vår tid av omvälvningar inom samhällsvetenskaperna.

Till den idag så brännande vetenskapliga debatten mellan realism och kon- struktionism fokuseras den allt större bredd av materialtyper som numera används inom samhällsvetenskaperna, samt hur språket och dess kategorier bygger upp vår värld. Som historiska och nutida konkretiseringar analyseras i särskilda avsnitt välfärdsstaten och dess relationer till de sociala vetenskap- erna, samt skoldiskurser kring hur skolan ska styras och vilken sorts elever som förväntas befolka den i vår tid. Boken vänder sig till forskare och studenter inom samhällsvetenskap och humaniora, men är även av intresse för alla de som funderat över vad kunskap egentligen är för något, och vad vi kan göra med den.

Mats Börjesson är docent i sociologi, verksam vid Mälardalens Högskola och Hälsohögskolan i Jönköping.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Diskurser och konstruktioner - En sorts metodbok
  2. +
  3. Politik och kritik - En feministisk guide till statsvetenskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Politik och kritik - En feministisk guide till ... av Lenita Freidenvall, Maria Jansson (häftad).

Köp båda 2 för 606 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Diskurser och konstruktioner - En sorts m...