Kan man vara sjuk och ändå ha hälsan? : frågor om liv, hälsa och etik i tvärvetenskaplig belysning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
258
Utgivningsdatum
2005-03-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Faresjö, Tomas (red.), Åkerlind, Ingemar (red.)
Illustrationer
ill., diagr.
Dimensioner
235 x 160 x 15 mm
Vikt
390 g
SAB
Vna
ISBN
9789144027975

Kan man vara sjuk och ändå ha hälsan? : frågor om liv, hälsa och etik i tvärvetenskaplig belysning

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2005-03-01

Slutsåld

Är det mitt eget fel om jag blir sjuk? Har sjukdomar något syfte? Hur mäter man hälsa och livskvalitet? Hur kommer morgondagens folksjukdomar att se ut? Kan man vara fet och ändå ha hälsa?Att lära sig formulera frågor och att problematisera är en viktig del av träningen i kritiskt tänkande och en viktig grundtanke bakom problembaserat lärande (PBL) som pedagogisk metod. Frågorna, som boken besvarar, formulerades av studenter i Linköping och ställdes till en tvärvetenskaplig resurspanel bestående av lärare och forskare vid universitetet. Boken ger en bred introduktion till centrala frågor om människors liv och hälsa och till olika förhållningssätt i dessa frågor. Den riktar sig till studenter både inom hälso- och sjukvårdsområdet och det folkhälsovetenskapliga fältet samt till alla som intresserar sig för hälsa, etik och livskvalitet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Är det mitt eget fel om jag blir sjuk? Har sjukdomar något syfte? Hur mäter man hälsa och livskvalitet? Hur kommer morgondagens folksjukdomar att se ut? Kan man vara fet och ändå ha hälsa?

Att lära sig formulera frågor och att problematisera är en viktig del av träningen i kritiskt tänkande för studenter på universitet och högskolor och en viktig grundtanke bakom problembaserat lärande (PBL) som pedagogisk metod. Frågorna som boken besvarar har formulerats av studenter i den integrerade introduktionskursen Hälsa-Etik-Lärande i Linköping, och de är ställda till en tvärvetenskaplig resurspanel bestående av lärare och forskare vid universitetet.

Boken utgör en bred introduktion till centrala frågor om människors liv och hälsa och till olika förhållningssätt i dessa frågor. Den riktar sig till studenter både inom hälso- och sjukvårdsområdet och inom det folkhälsovetenskapliga fältet samt till alla som intresserar sig för hälsa, etik och livskvalitet.