Politiskt deltagande (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2007-12-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
150 x 224 x 13 mm
Vikt
340 g
SAB
Oc:do
ISBN
9789144028118
Politiskt deltagande (häftad)

Politiskt deltagande

(1 röst)
Häftad Svenska, 2007-12-01
423
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast måndag 16 december för leverans innan julafton
Den offentliga makten utgår från folket. Men hur väl rimmar det med sjunkande valdeltagande? Att politiskt deltagande kan ta sig andra former än att gå och rösta på valdagen eller att engagera sig ett politiskt parti står i dagens läge klart. Andra vägar för att påverka samhällets utveckling, som demonstrationer, politisk konsumtion och aktioner via internet blir allt vanligare på bekostnad av traditionella former.

Politiskt deltagande är ett av statsvetenskapens centrala områden, med en omfattande, men ofta splittrad forskning att stå på. Här introduceras de mest centrala forskningsresultaten inom området. Det politiska deltagandet i Europa presenteras i jämförande analyser. Boken tar också ett brett grepp på forskningsområdet, och ger en historisk redogörelse för hur vi fick våra politiska rättigheter, tillsammans med teoretiska perspektiv på och förklaringar till olika former av deltagande. Ett centralt tema är den förändring som har skett i medborgarnas sätt att vara politiskt aktiva. Här diskuteras hur det politiska systemet, där partierna står i centrum, förhåller sig till ökade krav på inflytande som kommer underifrån.

Boken riktar sig till grundläggande kurser i statsvetenskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Politiskt deltagande
  2. +
  3. Digital politik : sociala medier, deltagande och engagemang

De som köpt den här boken har ofta också köpt Digital politik : sociala medier, deltagande oc... av Eric Carlsson, Bo Nilsson, Simon Lindgren, Anders Johansson, Jonas Andersson Schwarz (häftad).

Köp båda 2 för 612 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Politiskt deltagande