Problembarnets århundrade (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
215
Utgivningsdatum
2003-09-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Petersson, Kenneth (förf.) / Wahl, Thomas (förf.) / Zetterqvist Nelson, Karin (förf.) / Börjesson, Mats (red.) / Palmblad, Eva (red.) / Mallander, Ove (red.) / Tideman, Magnus (red.)
Dimensioner
225 x 160 x 15 mm
Vikt
330 g
SAB
Eu,Eaae
ISBN
9789144029344

Problembarnets århundrade

normalitet, expertis och visionen om framsteg

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2003-09-01
375
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I vårt samhälle hänger barn och problem nära samman. Vanart och DAMP, ordblindhet och dyslexi, sinnesslöhet och utvecklingsstörning, allmän stökighet och motoriska problem är benämningar som berättar om denna kulturella logik; särarrangemang för barn med svårigheter vittnar om dess betydelse i vardagen. Under drygt ett sekel har vetenskapsföreträdare och professionella framfört löften om att vi närmar oss lösningen av problembarnens gåta. Formuleringar som "nya forskningsrön visar" stärker oss i övertygelsen om att vi gör landvinningar när det gäller barns problem och behov. Varje tidtror sig därtill besitta ett större mått av humanitet och demokrati när det gäller bemötandet av de problematiska barnen och deras familjer. Men vari består egentligen framstegen och hur argumenteras det för en sådan säkerhet och humanitet? I denna bok analyserar sex samhällsvetare och humanister ett hundraårsspann av synsätt på och åtgärder gentemot de problematiska barnen. Boken vänder sig till ett brett spektrum av samhälls- och beteendevetenskapliga utbildningar som på något sätt handlar om barn och professionellt arbete med människor. Bokserien "Handikapp och samhälle" syftar till att tematiskt presentera aktuella socialvetenskapliga perspektiv på funktionshinderoch handikapp för såväl universitets- och högskolestuderande som andra intresserade. Redaktörer för serien är Ove Mallander och Magnus Tideman, universitetslektorer vid Högskolan i Malmö respektive Högskolan i Halmstad. Mer information om våra bokserier och övriga böcker inom ämnesområdet finns på webbplatsen Handikapp och funktionshinder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Problembarnets århundrade
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 604 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »