Allergi och astma (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
480
Utgivningsdatum
2009-02-05
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Bradley, Maria (förf.) / Brisman, Jonas (förf.) / Bylin, Gunnar (förf.) / Dahlén, Barbro (förf.) / Emenius, Gunnel (förf.) / Emtestam, Lennart (förf.) / Eriksson, Nils E (förf.) / Forsberg, Bertil (förf.) / Foucard, Tony (förf.) / Gafvelin, Guro (förf.) / Gustafsson, Per (förf.) / Hedlin, Gunilla (f
Dimensioner
250 x 173 x 25 mm
Vikt
1200 g
SAB
Vebr
ISBN
9789144029962
Allergi och astma (inbunden)

Allergi och astma

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2009-02-05
729
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Allergi och astma är en unik bok som ger en bred samlad kunskap om astma, allergologi och annan överkänslighet. Boken har genomgått genomgripande förändringar och är en kraftigt reviderad version av Allergi och annan överkänslighet i praktisk sjukvård från 1999.
Astma och allergi är en grupp av sjukdomar med olika och komplicerade bakomliggande mekanismer varför en bred kunskap inom allergologi och överkänslighet krävs för handläggning av patienter med sjukdomar i hud, mag-tarmkanal och luftvägar. Att förstå orsaker och samband inom sjukdomsgrupperna kräver också kunskap om allergisk patofysiologi, luftvägsinflammation, immunologi samt icke minst förtrogenhet med olika sjukdomsyttringar och behandlingsmöjligheter. Dessutom har kunskapen om ärftlighetens och miljöfaktorernas betydelse före födelsen, under späd- och småbarnsperioden och under resten av livet ökat. Alla dessa aspekter belyses i boken.
Astma och allergi är sjukdomsgrupper som alla inom sjukvården kommer i kontakt med och behöver ha kunskap om. Boken vänder sig i första hand till studenter och blivande specialister i allmänmedicin, pediatrik, lungmedicin samt barn- och vuxenallergologi. Förhoppningsvis kommer boken även att vara till hjälp och glädje för redan verksamma och specialiserade sjuksköterskor och läkare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Allergi och astma
  2. +
  3. KOL i primärvården

De som köpt den här boken har ofta också köpt KOL i primärvården av Kjell Larsson (häftad).

Köp båda 2 för 1140 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna