Motiverande samtal - MI : att hjälpa en människa till förändring på hennes egna villkor (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2006-03-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Näsholm, Christina (medf.)
Dimensioner
157 x 225 x 12 mm
Vikt
300 g
SAB
Vlbd,Doka
ISBN
9789144030302

Motiverande samtal - MI : att hjälpa en människa till förändring på hennes egna villkor

(12 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2006-03-01
288 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Motivational interviewing (MI), eller på svenska motiverande samtal, har tillämpats i Sverige i ett tiotal år. Metoden används brett inom bl.a. psykoterapi, rådgivning, behandling och rehabilitering men kan också användas inom coaching, ledarstöd eller karriärutveckling.
Läs mer om boken på studentlitteratur.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Motiverande samtal - MI : att hjälpa en människa till förändring på hennes egna villkor
  2. +
  3. Motiverande samtal : Att hjälpa människor till förändring

De som köpt den här boken har ofta också köpt Motiverande samtal : Att hjälpa människor till ... av William R Miller, Stephen Rollnick (häftad).

Köp båda 2 för 758 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Motiverande samtal - MI : att hjälpa en människa till förändring på hennes egna villkor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra och grundläggande, men aningen luddig på vissa...
    Sarah Linnea Fagerström, 6 november 2013

    Bra och grundläggande, men aningen luddig på vissa ställen! Skillnaden mellan ambivalens och diskrepans må vara svår att förklara, men kändes onödigt tillkrånglad i denna bok.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Motiverande samtal - MI : att hjälpa en m...

Övrig information

Motivational interviewing (MI), eller på svenska motiverande samtal, har tillämpats i Sverige i ett tiotal år. Metoden används brett inom bl.a. psykoterapi, rådgivning, behandling och rehabilitering men kan också användas inom coaching, ledarstöd eller karriärutveckling.

MI-samtal innebär att noggrant och omsorgsfullt, med respekt för individens autonomi, använda lyssnandeteknik, samtalsverktyg och sammansatta strategier så att de på ett ändamålsenligt sätt hjälper personen att ta ställning till och sätta igång, genomföra och upprätthålla förändring.

Motiverande samtal inleds med ett reellt MI samtal och innehåller bland annat en historisk översikt över MI:s utveckling, avsnitt som teoretiskt fördjupar centrala begrepp såsom motivation, diskrepans, ambivalens och motstånd samt praktiska inriktade kapitel som fokuserar på detaljer i lyssnandeteknik och samtalsverktyg.

Boken lämpar sig såväl för dem som är samtalspartner i professionella samtal och som vill integrera motivational interviewing i möte och dialog som för universitets- och högskolestudenter framförallt på de beteendevetenskapliga och sociala utbildningarna.