Sociala rörelser i en ny tid (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2004-08-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Emily Jamison Gromark
Originalspråk
Engelska
Medarbetare
Jamison, Andrew (medf.)
Dimensioner
224 x 155 x 14 mm
Vikt
320 g
SAB
Oc:oa,Ocgm
ISBN
9789144032139
Sociala rörelser i en ny tid (häftad)

Sociala rörelser i en ny tid

Häftad Svenska, 2004-08-01
304
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Sociala rörelser har varit betydelsefulla drivkrafter i den snabba samhällsomvandling som präglat den moderna historien. Likaså har forskningen om sociala rörelser utgjort ett vitalt forskningsområde för sociologer, statsvetare och andra samhällsvetare. Sociala rörelser i en ny tid presenterar en tillgänglig introduktion till teorier om sociala rörelser och en originell tolkning av den kognitiva praxis som äger rum inom rörelser. Författarna analyserar sociala rörelser som kunskapsproducenter och fokuserar på de roller de rörelseintellektuella spelar i dessa kognitiva aktiviteter. De diskuterar 1800-talets sociala rörelser, men också vår tids nya sociala rörelser, speciellt miljörörelserna. Ett kapitel innehåller en fallstudie av den amerikanska medborgarrättsrörelsen på 1950- och 1960-talen. Denna bok är en översättning av utvalda kapitel ur Social Movements. A Cognitive Approach, utgiven av Polity Press 1991, och Music and Social Movements, utgiven av Cambridge University Press 1998. En nyskriven epilog för fram materialet till dagens datum genom att reflektera över sociala rörelser i världen idag. Sociala rörelser i en ny tid är skriven för studenter inom sociologi, statsvetenskap, historia och miljövetenskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sociala rörelser i en ny tid
  2. +
  3. Ett svenskt Leijon : ett liv i underrättelsevärlden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett svenskt Leijon : ett liv i underrättelsevär... av Jan Leijonhielm (inbunden).

Köp båda 2 för 633 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Sociala rörelser har varit betydelsefulla drivkrafter i den snabba samhällsomvandling som präglat den moderna historien. Likaså har forskningen om sociala rörelser utgjort ett vitalt forskningsområde för sociologer, statsvetare och andra samhällsvetare.

Sociala rörelser i en ny tid presenterar en tillgänglig introduktion till teorier om sociala rörelser och en originell tolkning av den kognitiva praxis som äger rum inom rörelser. Författarna analyserar sociala rörelser som kunskapsproducenter och fokuserar på de roller de rörelseintellektuella spelar i dessa kognitiva aktiviteter. De diskuterar 1800-talets sociala rörelser, men också vår tids nya sociala rörelser, speciellt miljörörelserna. Ett kapitel innehåller en fallstudie av den amerikanska medborgarrättsrörelsen på 1950- och 1960-talen.

Sociala rörelser i en ny tid är skriven för studenter inom sociologi, statsvetenskap, historia och miljövetenskap.