Ryggmärgsskador: behandling och rehabilitering
Fler böcker inom
Språk
Svenska
Antal sidor
310
Utgivningsdatum
2006-09-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Medarbetare
Levi, Richard (medf.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
254 x 178 x 20 mm
Vikt
920 g
SAB
Vef
ISBN
9789144032283
Ryggmärgsskador: behandling och rehabilitering

Ryggmärgsskador: behandling och rehabilitering

av R Levi
(1 röst)
Svenska, 2006-09-01

Slutsåld

I boken Ryggmärgsskador får du en samlad översikt av den kunskap som är central för vården av ryggmärgsskadade patienter. Boken täcker både kirurgiska och medicinska aspekter på ryggmärgsskador. Den inleds med en repetition av ryggmärgens anatomi och patofysiologi, fortsätter med det akuta omhändertagandet, klinisk och radiologisk diagnostik. Viktiga medicinska följdtillstånd och de icke-traumatiska ryggmärgssjukdomarna. Ryggmärgsskador är användbar för en bred läsekrets med olika bakgrund såsom läkare, sjukgymnaster, sjuksköterskor m.fl. personalgrupper med arbete inom detta verksamhetsområde och utgör i sin helhet en introduktion till vården av denna svårt drabbade patientgrupp.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Övrig information

Detta är den första boken på svenska som täcker såväl kirurgiska som medicinska aspekter på ryggmärgsskador. Boken inleds med en repetition av ryggmärgens anatomi och patofysiologi. Det akuta omhändertagandet inklusive frakturläran behandlas ingående, liksom klinisk och radiologisk diagnostik. Särskilda kapitel ägnas åt de viktigaste medicinska följdtillstånden och komplikationerna. Boken fokuserar primärt på traumatiska skador, men belyser även de icke-traumatiska ryggmärgssjukdomarna. Rehabiliteringsmedicinska aspekter liksom en sammanfattning av aktuell forskning belyses också.

Författarna, specialister i neurologi/rehabiliteringsmedicin respektive neurokirurgi, har bägge många års erfarenhet av såväl kliniskt arbete som forskning inom området. Texten understöds av rikliga illustarioner.

Avsedd för såväl grund- som vidareutbildningarna av läkare och annan sjukvårdspersonal.