Texter från Sapfo till Strindberg (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
1474
Utgivningsdatum
2006-08-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 175 x 60 mm
Vikt
2610 g
SAB
H
ISBN
9789144032481
Texter från Sapfo till Strindberg (inbunden)

Texter från Sapfo till Strindberg

(18 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2006-08-01
762
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast måndag 16 december för leverans innan julafton
Texter. Från Sapfo till Strindberg är ett urval av texter från den grekiska antiken till sekelskiftet år 1900. Antologin innehåller representativa bidrag från mer än fyrahundrafemtio författarskap ur den västerländska litteraturen. En betydande del av texterna har översatts till svenska under senare år. Flera texter har nyöversatts särskilt för denna antologi och publiceras här för första gången. I boken ingår förutom utländsk prosa och poesi i svensk översättning även ett omfattande urval av svenska originaltexter.

Texter. Från Sapfo till Strindberg är i första hand avsedd att utgöra textunderlag för grundkurserna i litteraturvetenskap vid våra universitet, men kan självfallet också tjäna som läsebok och översiktsverk för alla litteraturintresserade.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Texter från Sapfo till Strindberg
 2. +
 3. Epikanalys : En Introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Epikanalys : En Introduktion av Claes-Göran Holmberg, Anders Ohlsson (häftad).

Köp båda 2 för 977 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Texter från Sapfo till Strindberg. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra uppslagsverk
  Lindasbocker, 22 september 2019

  Studerar litteraturvetenskap och uppskattar boken. Språket i boken underlättar läsningen samt förståelsen för litteraturhistoria.
  Rekommenderar boken verkligen för den som är intresserad av litteraturhistoria

 2. En tung bok
  Rosemari Södergren, 7 augusti 2018

  En både tung och dyr bok som var obligatorisk i en universitetskurs jag gick. Den har dikter och texter från en mängd olika författare och skribenter. Det är visserligen bra att kunna få tillgång till så mycket i en volym. Speciellt dikter och brev av diktare är bra att kunna få samlat. Men samtidigt blir det så lite från varje, som ett smörgåsbord.

 3. En rejäl samling!
  LMS, 3 november 2014

  Vissa urval är väl tilltagna, andra är småskaliga. Vissa utdrag är lite väl små, t ex det från Bekännelser av Rousseau och ur Kvinnostaden av de Pisan. Men det är absolut en bra bok med ett stort utbud! Observera att det enbart är utdrag ur verk, ingen författarbiografi finns! Ibland kan man sakna årtal på verken.

 4. Välfyllt innehåll, men halvbra typsnitt.
  Christian Luu, 18 september 2014

  Boken är väldigt tjock, och stoffet komprimerat. Jag förstår att textstorleken inte kan vara för stor för en bok med den här mängden av innehåll. Men många gånger var det svårt/obekvämt att läsa pga man var tvungen att hålla boken så nära ansiktet. Och med sina blyga kilon denna bok erbjuder är det ett inte alltför lättsamt arbete!

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Texter från Sapfo till Strindberg