Texter från Sapfo till Strindberg (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
1474
Utgivningsdatum
2006-08-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 175 x 60 mm
Vikt
2610 g
SAB
H
ISBN
9789144032481
Texter från Sapfo till Strindberg (inbunden)

Texter från Sapfo till Strindberg

(22 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2006-08-01
892
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Texter. Från Sapfo till Strindberg är ett urval av texter från den grekiska antiken till sekelskiftet år 1900. Antologin innehåller representativa bidrag från mer än fyrahundrafemtio författarskap ur den västerländska litteraturen. En betydande del av texterna har översatts till svenska under senare år. Flera texter har nyöversatts särskilt för denna antologi och publiceras här för första gången. I boken ingår förutom utländsk prosa och poesi i svensk översättning även ett omfattande urval av svenska originaltexter.

Texter. Från Sapfo till Strindberg är i första hand avsedd att utgöra textunderlag för grundkurserna i litteraturvetenskap vid våra universitet, men kan självfallet också tjäna som läsebok och översiktsverk för alla litteraturintresserade.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Texter från Sapfo till Strindberg
 2. +
 3. Natur & Kulturs litteraturhistoria

De som köpt den här boken har ofta också köpt Natur & Kulturs litteraturhistoria av Carin Franzén, Håkan Möller (häftad).

Köp båda 2 för 1481 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Texter från Sapfo till Strindberg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Värd allt!
  Linda , 17 februari 2022

  Mycket fin och användbar bok när man studerar litteraturvetenskap! Ja, den är enormt tjock, tung och otymplig MEN den är guld värd tack vare det gedigna och breda innehållet av litterära texter.
  Petitess: sidorna är blanka vilket gör att det blir en "blind fläck" vid läsning under lampa. Lite tråkigt men det påverkar inte kvaliteten på själva innehållet.

 2. Dåligt formaterad tegelsten
  Felix Bergman, 1 mars 2021

  Som många andra köpte jag denna bok som en obligatorisk del av en universitetskurs. Det är ju ändå en bok publicerad av Studentlitteratur. Den innehåller många texter från många olika länder ända från Iliaden och fram till nästan modern tid. Dock är urvalet något problematiskt, då texterna presenteras i komprimerade urval, utan någon som helst bakgrundsinformation om författare eller texten. Det är verkligen bara en samling med utdrag, som bara kan vara till intresse för den som ska använda m... Läs hela recensionen

 3. Bra uppslagsverk
  Lindasbocker (Sölvesborg), 22 september 2019

  Studerar litteraturvetenskap och uppskattar boken. Språket i boken underlättar läsningen samt förståelsen för litteraturhistoria.
  Rekommenderar boken verkligen för den som är intresserad av litteraturhistoria

 4. En tung bok
  Rosemari Södergren, 7 augusti 2018

  En både tung och dyr bok som var obligatorisk i en universitetskurs jag gick. Den har dikter och texter från en mängd olika författare och skribenter. Det är visserligen bra att kunna få tillgång till så mycket i en volym. Speciellt dikter och brev av diktare är bra att kunna få samlat. Men samtidigt blir det så lite från varje, som ett smörgåsbord.

 5. En rejäl samling!
  LMS, 3 november 2014

  Vissa urval är väl tilltagna, andra är småskaliga. Vissa utdrag är lite väl små, t ex det från Bekännelser av Rousseau och ur Kvinnostaden av de Pisan. Men det är absolut en bra bok med ett stort utbud! Observera att det enbart är utdrag ur verk, ingen författarbiografi finns! Ibland kan man sakna årtal på verken.

 6. Välfyllt innehåll, men halvbra typsnitt.
  Christian Luu, 18 september 2014

  Boken är väldigt tjock, och stoffet komprimerat. Jag förstår att textstorleken inte kan vara för stor för en bok med den här mängden av innehåll. Men många gånger var det svårt/obekvämt att läsa pga man var tvungen att hålla boken så nära ansiktet. Och med sina blyga kilon denna bok erbjuder är det ett inte alltför lättsamt arbete!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av författarna