Sommarens bästa pocketerbjudande
Texter från Sapfo till Strindberg (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
1474
Utgivningsdatum
2006-08-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 175 x 60 mm
Vikt
2368 g
SAB
H
ISBN
9789144032481
Texter från Sapfo till Strindberg (inbunden)

Texter från Sapfo till Strindberg

(16 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2006-08-01
739
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Texter. Från Sapfo till Strindberg är ett urval av texter från den grekiska antiken till sekelskiftet år 1900. Antologin innehåller representativa bidrag från mer än fyrahundrafemtio författarskap ur den västerländska litteraturen. En betydande del av texterna har översatts till svenska under senare år. Flera texter har nyöversatts särskilt för denna antologi och publiceras här för första gången. I boken ingår förutom utländsk prosa och poesi i svensk översättning även ett omfattande urval av svenska originaltexter.

Texter. Från Sapfo till Strindberg är i första hand avsedd att utgöra textunderlag för grundkurserna i litteraturvetenskap vid våra universitet, men kan självfallet också tjäna som läsebok och översiktsverk för alla litteraturintresserade.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Texter från Sapfo till Strindberg. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En rejäl samling!
    LMS, 3 november 2014

    Vissa urval är väl tilltagna, andra är småskaliga. Vissa utdrag är lite väl små, t ex det från Bekännelser av Rousseau och ur Kvinnostaden av de Pisan. Men det är absolut en bra bok med ett stort utbud! Observera att det enbart är utdrag ur verk, ingen författarbiografi finns! Ibland kan man sakna årtal på verken.

  2. Välfyllt innehåll, men halvbra typsnitt.
    Christian Luu, 18 september 2014

    Boken är väldigt tjock, och stoffet komprimerat. Jag förstår att textstorleken inte kan vara för stor för en bok med den här mängden av innehåll. Men många gånger var det svårt/obekvämt att läsa pga man var tvungen att hålla boken så nära ansiktet. Och med sina blyga kilon denna bok erbjuder är det ett inte alltför lättsamt arbete!

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Texter från Sapfo till Strindberg