Geriatrik : ur ett tvärprofessionellt perspektiv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
389
Utgivningsdatum
2004-11-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Karin Grönwall, Kristina Olsson, Inger Bolinder-Palmér
Originaltitel
Tverrfaglig geriatri
Medarbetare
Bondevik, Margareth (red.), Nygaard, Harald (red.)
Illustratör/Fotograf
Yngve Steensaeth
Illustrationer
ill.
Dimensioner
222 x 155 x 20 mm
Vikt
564 g
SAB
Vs
ISBN
9789144032580
Geriatrik : ur ett tvärprofessionellt perspektiv (häftad)

Geriatrik : ur ett tvärprofessionellt perspektiv

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2004-11-01
463
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 13 december med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Symtom på akut sjukdom hos äldre är ofta vaga och okarakteristiska jämfört med dem man observerar hos yngre. Det är också vanligt att äldre människor har flera kroniska besvär. Dessa besvär behöver var för sig inte vara så allvarliga, men kan tillsammans leda till en generell svaghet som i sin tur innebär en nedsatt förmåga att fungera i vardagen.

Geriatrik ur ett tvärprofessionellt perspektiv ger en introduktion till de viktigaste kärnområdena inom geriatrik och äldreomsorg och fokuserar företrädesvis på icke-psykiatriska problemställningar. Författarna redogör för grunddragen i generell gerontologi och för sjukdom och sjuklighet hos äldre. Tonvikten ligger på beskrivningar av problemkomplex som speglar hur olika sjukdomar och besvär påverkar äldres funktionsförmåga. I boken finns även beskrivningar av de diffusa besvär och symtom som äldre ofta får av olika sjukdomar t.ex. nedsatt rörlighet, nedsatt balans eller akut förvirring. Vidare behandlas arbetsmetoder, omvårdnad och generella behandlingsprinciper inom geriatrisk vård och omsorg.

Boken är skriven för universitets- och högskolestuderande inom hälso- och sjukvård, men kan också med fördel läsas av redan yrkesverksamma. Den är sakgranskad och bearbetad efter svenska förhållanden av Kerstin Blomqvist och Anna-Karin Edberg, båda doktor i medicinsk vetenskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Geriatrik : ur ett tvärprofessionellt perspektiv
  2. +
  3. Palliativ vård : ur ett tvärprofessionellt perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Palliativ vård : ur ett tvärprofessionellt pers... av Inger Benkel, Ulla Molander, Helle Wijk (häftad).

Köp båda 2 för 770 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Geriatrik : ur ett tvärprofessionellt per...

Övrig information

Hos äldre ser man ofta symtom på akut sjukdom som är vaga och okarakteristiska jämfört med dem man observerar hos yngre människor. Det är också vanligt att äldre människor har flera kroniska besvär, som vart och ett för sig kanske inte är särskilt allvarligt eller utgör något stort hälsoproblem. Tillsammans kan de dock leda till nedsatt förmåga att fungera i vardagen och en sådan generell svaghet innebär en risk för den gamla människan.

Boken ger en introduktion till de viktigaste kärnområdena inom geriatrik och äldreomsorg. Geriatrik ur ett tvärprofessionellt perspektiv fokuserar företrädesvis på ickepsykiatriska problemställningar. Författarna redogör för grunddragen i generell gerontologi (läran om åldrande) och för sjukdom och sjuklighet hos äldre. Tonvikten ligger på beskrivningen av större geriatriska problemkomplex som speglar hur olika sjukdomar och besvär påverkar de gamlas funktionsförmåga och manifesteras på ett diffust sätt, t.ex. i form av nedsatt rörlighet, nedsatt balans eller akut förvirring. Vidare behandlas geriatriska arbetsmetoder och omvårdnad samt generella behandlingsprinciper.

Boken är skriven för sjuksköterskestudenter och andra som studerar hälso- och sjukvård på högskolenivå.