Miljökommunikation : aktörssamverkan och processledning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2005-05-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Ljung, Magnus (medf.)
Dimensioner
223 x 155 x 10 mm
Vikt
280 g
SAB
Uh
ISBN
9789144033136
Miljökommunikation : aktörssamverkan och processledning (häftad)

Miljökommunikation : aktörssamverkan och processledning

aktörsamverkan och processledning

(1 röst)
Häftad Svenska, 2005-05-01
349
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I Miljökommunikation - Aktörssamverkan och processledning hävdas att kommunikationen är en väsentlig del i hanteringen av miljöfrågor och naturresurser och att hanteringens framgång är beroende av hur kommunikationen fungerar. Boken ger läsaren förståelse för vad som sker i kommunikationen mellan människor som hanterar en miljö- eller naturresursfråga. Den vill också visa på vägar att omsätta sin förståelse i handling. Ambitionen gäller såväl teori som praxis, som inte bör sättas som varandras motsatser, utan snarare som aspekter av samma sak. Boken vänder sig både till studerande som förbereder sig för en yrkesroll som miljökommunikatör och till dem som redan arbetar med miljörelaterat förändringsarbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Miljökommunikation : aktörssamverkan och processledning
  2. +
  3. Den lodande människan : havet, djupet och nyfikenheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den lodande människan : havet, djupet och nyfik... av Patrik Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 568 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Miljökommunikation kan vara att leda ett kreativt möte om kompostering i en bostadsrättsförening eller ett konfliktfyllt möte om skötselplanen för en skog. Det kan handla om att implementera Kyotoprotokollet på global nivå. Gemensamt är behovet av att skapa förutsättningar för gemensamma initiativ, trots tillsynes oförenliga intressen och underliggande konflikter. Miljökommunikatörer möter situationer som är olika till sin karaktär och som förändras snabbt och där de måste agera i ett visst ögonblick, även om de då inte har full överblick över situationen. Det är om dessa situationer och om miljökommunikatörens handlande i situationerna som denna bok handlar.

I Miljökommunikation Aktörssamverkan och processledning hävdas att kommunikationen är en väsentlig del i hanteringen av miljöfrågor och naturresurser och att hanteringens framgång är beroende av hur kommunikationen fungerar. Syftet med boken är att läsaren skall utveckla sin förståelse för vad som sker i kommunikationen mellan människor som hanterar en miljö- eller naturresursfråga. Den vill också visa på vägar för läsaren att omsätta sin förståelse i handling. Ambitionen gäller såväl teori som praxis, som inte bör sättas som varandras motsatser, utan snarare som aspekter av samma sak. I boken föreslås ett kommunikativt synsätt och kommunikativa strategier och metoder som kan förbättra förutsättningarna för en hållbar samhällsutveckling.

Boken vänder sig både till studerande som förbereder sig för en yrkesroll som miljökommunikatör och till dem som redan arbetar med miljörelaterat förändringsarbete.