Att möta flyktingar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2004-01-01
Upplaga
2., utök. och uppd
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Hjern, Anders (medf.)
Illustratör/Fotograf
Jorge Hernandez
Illustrationer
ill.
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
454 g
SAB
Ohdf-c,Dofa
ISBN
9789144033280
Att möta flyktingar (häftad)

Att möta flyktingar

(1 röst)
Häftad Svenska, 2004-01-01
433
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Miljontals människor i världen tvingas leva i landsflykt. Under de senaste decennierna har tiotusentals av dem varje år hamnat i Sverige. Det är människor från många olika kulturer och samhällen, var och en med sin egen högst personliga historia.

Boken förmedlar grundläggande kunskaper om flyktingars livsvillkor i ursprungslandet och i exilen. Den tar upp innebörden och betydelsen av upplevda traumatiska händelser i form av politisk förföljelse, förtryck, fängelse, krig och allvarliga förluster. Boken beskriver och analyserar också mötet mellan flyktingen och Sverige och den psykologiska process som därvid uppstår - flyktingkrisen.

En avsevärd del av boken ägnas olika former av insatser och åtgärder för nyanlända flyktingar. Det kan vara psykiatriska behandlingsmetoder för barn och vuxna, psykosocialt arbete, hälsovård och insatser inom skolan och på förläggningar.

Författarna delar frikostigt med sig av egna erfarenheter i form av fallbeskrivningar vilket gör boken levande och konkret.

Boken vänder sig i första hand till studenter och personal inom vården och socialtjänsten. Även andra som möter flyktingar inom t.ex. skolor, frivilligorganisationer eller på förläggningar kan dra nytta av den. I denna andra upplaga har nya avsnitt om flyktingpsykiatri, folkhälsa och medicinsk antropologi tillkommit för att bättre tillgodose de grundläggande vårdutbildningarnas behov i dessa avseenden. Andra upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att möta flyktingar
  2. +
  3. Från apati till aktivitet : teori och behandling av flyktingbarn med svår psykisk ohälsa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från apati till aktivitet : teori och behandlin... av Henry Ascher, Anders Hjern (häftad).

Köp båda 2 för 820 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Att möta flyktingar

Övrig information

Birgitta Angel var psykolog och arbetade i över tjugo år med behandling av flyktingar i alla åldrar. Hon var under ett tiotal år samtidigt chef för den flyktingpsykiatriska mottagningen och samordnare för det barnpsykiatriska teamet för flyktingbarn i Växjö. Tillsammans med Anders Hjern genomförde Birgitta Angel flera forskningsprojekt kring flyktingars psykiatriska problematik i Stockholm respektive Växjö.

Anders Hjern är barnläkare och forskare med särskild inriktning på hälso- och sjukvård i det mångkulturella samhället. Han har arbetat med barnhälsovårdsfrågor som rör flyktingbarn sedan mitten av 1980-talet i södra Stockholm och har även varit barnläkarkonsult på Röda Korsets center för torterade flyktingar. Han är för närvarande verksam på Epidemiologiskt Centrum på Socialstyrelsen och på Barnens sjukhus, Huddinge Universitetssjukhus.