Förskolebarns gemensamma lekar : mening och innehåll (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
173
Utgivningsdatum
2004-07-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 155 x 10 mm
Vikt
240 g
SAB
Eab.01,Dofaa
ISBN
9789144033358
Förskolebarns gemensamma lekar : mening och innehåll (häftad)

Förskolebarns gemensamma lekar : mening och innehåll

(6 röster)
Häftad Svenska, 2004-07-01
257
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Förskolebarns gemensamma meningsskapande kommer till uttryck i deras lek. Barn är sociala aktörer som utmanar sin omgivning och prövar nya mönster i leken. Den här boken visar att sammanhang och helheter är viktiga för barnen och att de är medvetna om lekens förutsättningar både materiellt, socialt och emotionellt.
Boken hjälper läsaren att förstå hur leken ter sig ur barnens perspektiv och hur vi ska tolka dess mening och innehåll. I lekens kulturella teman reflekterar barnen om livet och de handskas med maktrelationer både i familjen och i samhället. I leken visar barnen att de kan ta ansvar för sin situation genom att skapa lösningar på olika problem. Barnen använder också kommunikationen i leken som ett redskap för att utveckla och upprätthålla status och positioner i kamratkulturen.
Till grund för boken ligger en etnografisk studie av leksituationer bland förskolebarn i åldrarna 3-6 år. Fältanteckningar, videoobservationer och samtal med barnen redovisas, liksom analyser med stöd i sociokulturella teorier och perspektiv, där språket och sociala interaktioner betonas.
Förskolebarns gemensamma lekar - mening och innehåll vänder sig till studerande inom lärarutbildningen och yrkesverksamma pedagoger i förskolan och skolans lägre skolår. Den erbjuder också intressant läsning för föräldrar och andra med intresse av att förstå de processer som sker i barngrupper när kulturella och sociala händelser tolkas och blir meningsfulla för barnen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förskolebarns gemensamma lekar : mening och innehåll
  2. +
  3. Kamratkulturer i förskolan : en lek på andras villkor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kamratkulturer i förskolan : en lek på andras v... av Annica Löfdahl (häftad).

Köp båda 2 för 499 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Annica Löfdahl

  • Kamratkulturer i förskolan : en lek på andras villkor

    Annica Löfdahl

    Kamratkulturer i förskolan presenterar såväl teoretiska som empiriska aspekter på barns kamratkulturer. En central del handlar om det praktiska lärararbetet i relation till kamratkulturerna och hur ökad kunskap om kamratkulturer kan användas i arb...

Övrig information

Förskolebarns gemensamma lekar mening och innehåll vänder sig till studerande inom lärarutbildningen och yrkesverksamma pedagoger i förskolan och skolans lägre skolår. Den erbjuder också intressant läsning för föräldrar och andra med intresse av att förstå de processer som sker i barngrupper när kulturella och sociala händelser tolkas och blir meningsfulla för barnen.