Njursjukvård (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
262
Utgivningsdatum
2004-09-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Nyberg, Gudrun (red.), Jönsson, Anneli (red.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
225 x 155 x 20 mm
Vikt
400 g
SAB
Vek
ISBN
9789144033389
Njursjukvård (häftad)

Njursjukvård

(3 röster)
Häftad Svenska, 2004-09-01
336
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Detta är den första bok på svenska som belyser vården av njursjuka personer. I centrum är den njursjuka patienten och det team som arbetar för honom eller henne. Boken tar upp grundläggande områden som njurens anatomi och fysiologi, immunologi och näringslära och därefter de olika njursjukdomarnas diagnostik och behandling. Aktiv uremivård, dialys och transplantation presenteras i teori och praktik. De olika kapitlen är skrivna av läkare, sjuksköterskor, sjukgymnaster dietister och kuratorer som alla har specifik erfarenhet av njursjukvård. Boken kan användas i sjuksköterskeutbildningar på olika nivåer samt i andra vårdutbildningar för undervisning om njursjukvård. Den riktar sig också till yrkesverksamma sjuksköterskor och annan vårdpersonal som är engagerade i, eller intresserade av njursjukvård.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Njursjukvård
  2. +
  3. Njursjukdom : teori och klinik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Njursjukdom : teori och klinik av Naomi Clyne, Bengt Rippe (häftad).

Köp båda 2 för 1360 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Detta är den första bok på svenska som belyser vården av njursjuka personer. I centrum är den njursjuka patienten och det team som arbetar för honom eller henne. Boken tar upp grundläggande områden som njurens anatomi och fysiologi, immunologi och näringslära och därefter de olika njursjukdomarnas diagnostik och behandling. Aktiv uremivård, dialys och transplantation presenteras i teori och praktik.

De olika kapitlen är skrivna av läkare, sjuksköterskor, sjukgymnaster dietister och kuratorer som alla har specifik erfarenhet av njursjukvård.

Boken kan användas i sjuksköterskeutbildningar på olika nivåer samt i andra vårdutbildningar för undervisning om njursjukvård. Den riktar sig också till yrkesverksamma sjuksköterskor och annan vårdpersonal som är engagerade i, eller intresserade av njursjukvård.