Barnreumatologi (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2007-11-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
262 x 175 x 18 mm
Vikt
700 g
SAB
Vena
ISBN
9789144033884
Barnreumatologi (inbunden)

Barnreumatologi

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2007-11-01

Slutsåld

Barn med reumatiska sjukdomar har en klinisk bild som skiljer sig från den man ser hos vuxna. En ettåring reagerar annorlunda på en artritsjukdom är en tonåring, och symtom och behandling måste därför relateras till barnets mognad och fysiska utveckling.
Läroboken Barnreumatologi har vuxit fram ur ett nationellt samarbete och ger kunskaper från flera yrkesgrupper med stor erfarenhet av barn med reumatiska sjukdomar. Även patienter som själva lider av reumatiska sjukdomar har deltagit i arbetet.
Boken är avsedd för grund- och specialistutbildning av läkare. Den vänder sig också till alla som handlägger barn och ungdomar med problem från rörelseapparaten eller med oklara inflammatoriska tillstånd.
Det är en bok som är till hjälp inte bara för barnläkare och vuxenreumatologer utan även för skolläkare, husläkare, sjuksköterskor, internmedicinare, sjukgymnaster, ortopeder, arbetsterapeuter, handkirurger, kuratorer, psykologer och tandläkare.
Boken fungerar också som kunskapskälla för patienterna och deras familjer samt för intresseorganisationer som Reumatikerförbundet och Unga Reumatiker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Barnreumatologi