Förvarning och samhällshot (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2005-04-01
Upplaga
01
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 14 mm
Vikt
420 g
SAB
Odg,Sei,Ob
ISBN
9789144034058
Förvarning och samhällshot (häftad)

Förvarning och samhällshot

Häftad Svenska, 2005-04-01
329
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Terrorattackerna den 11 september 2001 har haft en avgörande betydelse för den globala säkerhetsutvecklingen, men redan när det kalla kriget s maktpolitiska ordning bröts upp påbörjades en genomgripande förändri ng av samhällets hotuppfattningar. I Förvarning och samhällshot knyter Wilhelm Agrell samman två centrala och starkt föränderliga kunskapsfä lt, förvarningssystemens problematik och innebörden av ett bredare säk erhetsbegrepp. Innebär samhällets fokusering på ett pågående hot att a ndra potentiella samhällshot inte uppmärksammas i tid? Vilka möjlighet er har samhället att upptäcka hot som man tidigare inte ställts inför eller tidigare inte uppfattat som allvarliga? I boken redovisas förfat tarens analys av de underrättelseproblem som följer med en förändrad s yn på risker, trygghet och samhällets framtida säkerhetsproblem.Boken är skriven för universitetsstuderande inom det samhällsvetenskapliga o mrådet. Den är också av intresse för företag, myndigheter och organisa tioner som är beroende av eller ansvarar för analyser av hotbilder och samhällsplanering för att i möjligaste mån undvika och hantera olycko r och kriser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förvarning och samhällshot
  2. +
  3. Konsten Att Gissa Rätt : Underrättelsevetenskapens Grunder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konsten Att Gissa Rätt : Underrättelsevetenskap... av Wilhelm Agrell (häftad).

Köp båda 2 för 649 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Wilhelm Agrell

Övrig information

Terrorattackerna den 11 september 2001 har haft en avgörande betydelse för den globala säkerhetsutvecklingen, men redan när det kalla krigets maktpolitiska ordning bröts upp påbörjades en genomgripande förändring av samhällets hotuppfattningar.

I Förvarning och samhällshot knyter Wilhelm Agrell samman två centrala och starkt föränderliga kunskapsfält, förvarningssystemens problematik och innebörden av ett bredare säkerhetsbegrepp.

Innebär samhällets fokusering på ett pågående hot att andra potentiella samhällshot inte uppmärksammas i tid? Vilka möjligheter har samhället att upptäcka hot som man tidigare inte ställts inför eller tidigare inte uppfattat som allvarliga? I boken redovisas författarens analys av de underrättelseproblem som följer med en förändrad syn på risker, trygghet och samhällets framtida säkerhetsproblem.

Boken är skriven för universitetsstuderande inom det samhällsvetenskapliga området. Den är också av intresse för företag, myndigheter och organisationer som är beroende av eller ansvarar för analyser av hotbilder och samhällsplanering för att i möjligaste mån undvika och hantera olyckor och kriser.